İstanbul Sözleşmesi’ndeki değişiklik için suç duyurusu!

medyamidas.com’un özel haberiyle tüm Türkiye’ye duyurduğu İstanbul Sözleşmesi’nde yapılan değişiklikler hakkında yeni gelişme! Suç duyurusunda bulundular…

YARGI 22.02.2021, 15:52 23.02.2021, 14:03
İstanbul Sözleşmesi’ndeki değişiklik için suç duyurusu!

medyamidas.com, “İstanbul Sözleşmesi’nde büyük değişiklik!” başlıklı özel haberiyle, Türkiye’nin son yıllarda en çok tartıştığı konulardan İstanbul Sözleşmesi’ndeki şoke edici detayı kamuoyuna duyurmuştu. Medyamidas.com’un yaptığı inceleme,  TBMM’de onaylanan İstanbul Sözleşmesi metni ile Resmi Gazete’de yayınlanan metin arasında birçok farklılık ve değişiklik olduğunu ortaya koymuştu. Uzmanlar, TBMM’de onaylanan metinde, Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce hiçbir değişiklik yapılamayacağını belirtirken, bu değişiklikleri kimlerin, neden yaptığı merak konusu olmuştu. Haberimizle ilgili yankılar sürerken, konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı… İstanbul’da iki metin arasındaki değişikliklerin kimler tarafından yapıldığını soruşturulması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu. 

Türkiye Aile Meclisi ve Adalet Plarformu'ndan suç duyurusu

Türkiye Aile Meclisi Başkanı ve Adalet Plarformu Sözcüsü Adem Çevik, İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde, konuyla ilgili, medyamidas.com’un haberinde ortaya konulan değişikliklerin yer aldığı dilekçeyle suç duyurusunda bulundu.

medyamidas.com'un haberi delil olarak sunuldu

Çevik, suç duyurusunda, İstanbul Sözleşmesi’nin TBMM’de onaylanan metni ile daha sonra Resmi Gazete’de yayınlanan metni arasında farklılıklar bulunduğunu iddia edildiğini, yapılan tahrifatın araştırılmasının, bu konuda sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istediklerini belirtti. medyamidas.com'un haberi ve haberdeki detaylar delil olarak gösterildi. 

"TBMM'nin iradesini hiçe sayma, evrakta tahrifat, sahtecilik"

Suç duyurusu dilekçesinde söz konusu değişikliklerle ilgili şu suçların işlendiği iddia edildi ve soruşturulması istendi: “TBMM’nin iradesini hiçe sayarak, TBMM’nin yerine kendini koyarak, yasama-yürütme-yargı faaliyetlerini iskat ve resmi evrakta tahrifat, sahtecilik, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, menfaat sağlamak için organize suç örgütü kurmak ve yönetmek, Anayasa, TCK ilgili hükümler ve TBMM İç tüzük hükümleri ve makamınızca tespit edilecek sair mevzuat”

"Araştırılmasını ve sorumluların bulunmasını istiyoruz"

Türkiye Aile Meclisi Başkanı ve Adalet Platformu Sözcüsü Adem Çevik, konuyla ilgili, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tepkilerini daha önce de birçok açıklamada ortaya koyduklarını belirterek, “TBMM’de kabul edilen metnin Resmi Gazete’de değiştirilerek yayınlanması çok ciddi bir iddiadır, araştırılması ve bu durumun netleştirilmesi gerekmektedir. Bu metin Resmi Gazete’de değiştirilerek yayınlandıysa, bu işin sorumlularının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu nedenle suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. 

Türkiye medyamidas.com’un haberini konuşuyor… “İstanbul Sözleşmesi’ndeki büyük değişiklik!” haberimizi okumak için tıklayın… 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@