banner163

Kadın muhtarı dövdüğü için şimdi de tazminat ödeyecek

Kadın muhtara saldırmaktan yargılanan ve ceza alan Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur, eski muhtar Hidayet Elbir'in açtığı tazminat davasında da 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

YARGI 10.02.2021, 15:02 11.02.2021, 12:08
Kadın muhtarı dövdüğü için şimdi de tazminat ödeyecek

Kırmızıtoprak Mahallesi'nin eski Muhtarı Hidayet Elbir, Haziran 2018'de bir açılışta Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’un kendisine saldırıp yumruk attığı şikayetiyle dava açmış, Şenol Durur ve üç belediye görevlisi kadın muhtara saldırmaktan Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. 

Şenol Durur ve 3 belediye görevlisi ceza almıştı

Dava sonunda mahkeme dört sanığa da ceza verilmesine karar vermişti. Kararda, yargılanan sanıklar Şenol Durur ve üç belediye görevlisine “kasten yaralama” suçundan her sanığa 3’er bin lira adli para cezası verilmişti. Hidayet Elbir'e yumruk atan Şenol Durur ve 3 belediye görevlisinin, Hidayet Elbir’e karşı “kasten yaralama” suçu işlediği belirtilmişti. 

Büyük tepki toplamıştı

Yapılan açılışta sadece konuşmak isteyen Hidayet Elbir'e, halen Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Şenol Durur'un bu şekilde saldırması ve kadın muhtara şiddet uygulamaktan ceza alması büyük tepki toplamış, birçok kesimden Kazım Kurt'un Şenol Durur'u görevden alması yönünde tepki açıklamaları gelmişti. 

Hidayet Elbir'in açtığı tazminat davası da sonuçlandı

Geçen süre zarfında Hidayet Elbir'in, Şenol Durur ve söz konusu 3 belediye görevlisi hakkında ayrıca tazminat davası da açtığı öğrenildi. Eskişehir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava sonuçlandı. Mahkemenin, Şenol Durur'un Hidayet Elbir'e 20 bin lira tazminat ödemesine karar verdiği öğrenildi. 

Kadına şiddetten 20 bin lira da tazminat cezası ödeyecek

Hidayet Elbir, mahkeme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, mahkemenin olayı kadın karşı şiddet olayı olarak değerlendirdiği ve sanıklardan Şenol Durur'a 20 bin lira tazminat cezası verdiğini açıkladı. 

Hidayet Elbir yaptığı açıklamada, "Şenol Durur’un tarafımı halk önünde darp ederek yaralaması davasında daha önce ceza mahkemesi tarafından cezalandırıldığı malumunuzdur. Yine aynı olay sebebiyle açmış olduğum tazminat davasında mahkeme tarafımı haklı bulmuştur" dedi. Elbir, kararda şu ifadelerin yer aldığını belirtti: "...Davalı Şenol Durur yönünden ise, Kırmızıtoprak Mahallesi sakinlerinden tanık olarak dinlenilen şahısların beyanları dikkate alınıldığında davacıya yumruk ile vuran şahsın Şenol Durur olduğunun açık bir şekilde ifade edildiğinin görüldüğü,  Şenol Durur'un haksız fiili gerçekleştirmediğini belirten tanıkların ise halihazırda Odunpazarı belediyesi personeli olması nedeniyle beyanlarının hükme esas alınamayacağına kanaat getirildiği, zira davalı Şenol Durur Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem müdürü olup, tanıkların davalı aleyhinde beyanda bulunmalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, Eskişehir Devlet Hastanesinin 08.06.2018 tarihli adli raporuna göre davacının yaralanmasının btm ile giderilebilecek nitelikte olduğunun belirtildiği, bu haliyle davalı Şenol Durur tarafından haksız fiilin gerçekleştirildiğine kanaat getirilmiş, söz konusu olayın kalabalık bir ortamda vuku bulması, olay tarihinde davacının Kırmızıtoprak Mahallesi muhtarı olması hasebiyle mahalle sakinleri tarafından tanınıyor olması, olayın kadına karşı şiddet kapsamında kalması, Mahkememizce dinlenilen tanıkların beyanları, olayın meydana geliş şekli, olay tarihindeki paranın alım gücü, tarafların sosyal ve ekonomik durumları dikkate alınarak davacının duyduğu manevi elem ve acının kısmen de olsa karşılanabilmesi bakımından sebepsiz zenginleşmeye sebep olmayacak biçimde manevi tazminat talebinin kısmen kabulü ile davalı Şenol Durur aleyhine 20.000,00.-TL manevi tazminat takdiri ile bu bedelin olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile davalıdan tahsiline karar verilmiştir" 

Kazım Kurt, "Olağanüstü bir sıkıntı görmedim" demekle yetinmişti

Hidayet Elbir'e yapılan saldırı ve Şenol Durur'un da ceza alması sonrasında Eskişehir kamuoyunda birçok tepki açıklaması yapılmıştı. Temmuz 2019'daki meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi Özlem Yalçın, Özel Kalem Müdürü ve 3 belediye görevlisinin kadın bir muhtarı dövmekten ceza almalarını mecliste kınamış, “Bu konuda ne işlem yapacaksınız” diye Kazım Kurt’a sormuşr. Kurt, “Olay günü oradaydım. Olağanüstü bir sıkıntı görseydim şimdiye kadar gereğini yapardım” demekle yetinmişti. Kazım Kurt'un bu cevabı da büyük tepki görmüştü. 


 

Yorumlar (1)
Melisa y 3 yıl önce
Birşey olmaz devam edecektir görevine
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@