banner163

Kütahya'da lise öğrencisini 160 bin lira dolandırdılar!

Kütahya'da inanılmaz dolandırıcılık olayı! Çoğunlukla yaşlıları hedef alan telefon dolandırıcıları bu defa 15 yaşındaki bir lise öğrencisini kandırıp 160 bin lira dolandırdı!

YARGI 03.11.2023, 14:22 03.11.2023, 14:33
Kütahya'da lise öğrencisini 160 bin lira dolandırdılar!

Kütahya'da telefonla aradıkları 15 yaşındaki lise öğrencisi kız çocuğuna kendilerini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, onlara inanıp ziynet eşyalarını bozduran öğrencinin 160 bin lirasını hesaplarına havale ettirdi.

Kendini savcı olarak tanıtmış

İddialara göre, 15 yaşındaki bir lise öğrencisini telefonla arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan zanlılar, adının suça karıştığı yalanını söyledikleri lise öğrencisinden suçluların yakalanması için evde bulunan altınları bozdurup kendilerine göndermesini istedi.

Altınları bozdurup parasını göndermesini istediler 

15 yaşındaki çocuktan bu süreçte ailesi ve yakınlarından kimseyi aramamasını da isteyen şüpheliler, hemen bir kuyumcuya gitmesi yönünde telkinlerde bulundu.

Evdeki altınları alığp kuyumculara bozdurdu 

Paniğe kapılan çocuk telefondaki kişilerin yönlendirmesiyle, evde kimsenin bulunmadığı sırada ailesine ait altınları alıp kuyumcular çarşısına giderek ziynet eşyalarını iki dükkanda 160 bin liraya bozdurdu.

Kuyumcu da parayı göndermesine yardım etmiş!

15 yaşındaki çocuğun parayı ailesine göndereceğini söyleyerek yardım istemesi üzerine, söz konusu kuyumculardan birinin telefonundaki mobil bankacılık uygulamasından kızın verdiği banka hesabına parayı gönderdiği iddia edildi.

Evine gelince dolandırıldığını anlayan çocuk ailesine olayı anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, mağdur çocuk ve ailesinin ifadeleri doğrultusunda dolandırıcının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Emniyet yetkilileri vatandaşları telefon dolandırıcıları konusunda bir kez daha uyararak, hiçbir savcı, polis veya hakimin telefonla arayarak vatandaşlardan para istemeyeceği, bu tür yalanlara kanmamaları ve polise ihbarda bulunmaları konusunda uyarıyor. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@