MSB acı haberi duyurdu! Şehidimiz var

Milli Savunma Bakanlığı acı haberi verdi... Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda 1 askerimiz şehit oldu...

YARGI 15.04.2021, 07:33 15.04.2021, 07:48
MSB acı haberi duyurdu! Şehidimiz var

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay'ın şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan 1 çocuk da yaralanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

TBMM Başkanı Şentop ve İletişim Başkanı Altun'dan başsağlığı mesajları

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu bir kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Yapılan hiçbir saldırıyı cevapsız ve bedelsiz bırakmayacağız"

AK Partisi Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından Irak'ın kuzeyine yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti: "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine bu gece yapılan roketli saldırıda şehit olan kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlara gereken bedel misliyle ödetilecektir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin güvenliğine dönük tehditleri önlemek için Irak içinde bulunmaktadır. Vatan savunmasını yüksek bir şuur ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Şehitlerimize rahmet olsun. Yapılan hiçbir saldırıyı cevapsız ve bedelsiz bırakmayacağız."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Başika üs bölgesine yapılan hain saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Bakan Soylu da başsağlığı diledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine yapılan saldırıda şehit olan Mehmetçik için "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesi'ne, hain teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını âlî eylesin" ifadelerini kaydetti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@