banner163

O ilanlarla ilgili savcılık harekete geçti

ABD'de billboardlara verilen ve büyük tepki toplayan "Stop Erdoğan" ilanları ile ilgili 2 kişi hakkında fezleke düzenlendi.

YARGI 26.05.2021, 16:41
O ilanlarla ilgili savcılık harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren ABD'deki billboard reklamlarına yönelik 2 şüpheli hakkında fezleke düzenlendiğini duyurdu.

FETÖ firarileri

ABD’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘Stop Erdoğan’ yazılı billboardlara ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarileri olduğu belirlenen Hafza Girdap ve Mehmet Murat Kaval hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılığın da hazırlanan fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na gönderildiği belirtildi.

FETÖ'cü kuruluşun verdiği tespit edildi 

Billboardlara verilen ilanın FETÖ’ye bağlı bir kuruluş olduğu tespit edilirken, şirketin CEO’su Kaval ve yönetici müdürü olan Girdap’ın olduğu tespit edilirken, her iki şüphelinin de FETÖ/PDY üyesi olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin savcılık tarafından yapılan açıklamada “Dünyaca tanınan, bilinen, takip edilen, en kalabalık, işlek ve popüler meydanlardan biri olan ABD'nin New York eyaletindeki Times Meydanı’nın en büyük billboardında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı aleyhine yayınlanarak hakaretin belirsiz sayıda pek çok kişi tarafından öğrenilmesinin sağlanması nedeniyle müştekinin şeref, onur ve saygınlığını rencide edebilecek mahiyette olduğu ve suçun alenen işlendiği, böylece tüm dosya kapsamına göre şüphelilerin üzerine atılı Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçunu işledikleri anlaşılmıştır” denildi.

Türkiye "Love Erdoğan" diyerek cevap vermişti 

ABD'de Times Meydanı'ndaki billboardlara verilen "Stop Erdoğan" yazılı ilanlar büyük tepki toplamış, bu ilanlara karşı Türkiye'de ve dünyada birçok yerde "Love Erdoğan" ilanları billboardlarda yer almıştı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@