banner163

O otele suç duyurusu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki arsası üzerine yapılan tartışmalı otel inşaatı ile ilgili AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı suç duyurusunda bulundu!

YARGI 24.09.2021, 15:24 24.09.2021, 21:38
O otele suç duyurusu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Haller Gençlilk Merkezi yanında, daha önce kamulaştırarak belediyeye aldığı arsaya yapılan ve Eskişehir'in son dönemde en çok tartışılan konularından olan otel inşaatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan Eskişehir ili 479 Ada 46 parseldeki taşınmazda özel bir otel yapılması ve buraya işletme ruhsatı verilmesine ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.  
 
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, "otelin adeta hukuksuzluğun heykeli" olduğu belirtilerek, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonları, sinema, tiyatro ve opera, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası yapılabilecekken ‘otel binasının yapılamayacağı’ belirttiği alana Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otel işletmesine ruhsat verilmiş.Biz bu işletmeye ruhsat verenlere suç duyurusunda bulunduk" denildi. 

"Kütüphane, yurt, kurs yapılması gereken alana otel işletme ruhsatı"

Açıklamada ayrıca, "Bu işletmeye ruhsat veren kütüphane yapılması gereken alanda, kurs yapılması yurt yapılması gereken alanda, otel işletilsin diyenler hakkında suç duyurusunda bulunduk" denildi. 

"Şehrin ortasına kaçak katlı bina dikecek kadar aymazlık içindeler"

Açıklamda, "Bu alan, özel bir şahsa ait arazi ve sosyal tesis alanı yapacağız, halkın istifadesine sunacağız diyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıyor. Fakat şu an arazide üzerinde çeşitli şekillerde heykeller olan bir otel var. Heykellere bakıp da şekilleri üzerinden tahmin yürütmeye çalışmayın. ‘BU HUKUKSUZLUĞUN HEYKELİDİR.’Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehrin ortasına kaçak katlı bina dikecek, üzerine hukuksuzluğun heykelini yapacak kadar aymazlık içindedir" ifadeleri yer aldı. 

"Yargı önünde hesap verecekler, takipçisiyiz"

Açıklamada, "Bu işlemi yapanlar haktan, hukuktan sakın söz etmesin. Yargı önünde hesap verecekler. Konunun takipçisi olacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. 

Yorumlar (1)
Nihal Bengi 1 yıl önce
Çok İyi olmuş bu bağlar bölgesi rant bölgesi oldu.sabaha kadar acık ışletmeler alkollü vatandaşları tasımak ıcın caddede sıra sıra taksiler gürültü patırtı semt sakinlerinin huzuru kaçtı.cadde dar trafık anonsları otelın arkasındaki otoparka gırıs çıkış sıkıntısı.muhtarlık barakaskaldırılırken semt sakinlerine bır afet alanı yapılırmı diye beklerken otel ınsa ettiler.burası artık kalabalıgıksldırmıyor.kaldırımlar kafelerce işgal motosıkletler vızır vızır.bır karıs boş alan kalmadı bu civarda oturan halka eziyetin alasını yaşattılar.son 5 yılda burası rant bölgesi oldu.BıdeHal camısının yıkılma olayıda çıktı tuzu biberi oldu.Elbet sandık önümüze gelecek.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@