11.05.2023, 16:40

İnce mevzular

Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce adaylıktan çekildi. Üstelik çekilirken de şu sözleri söyledi: “45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklardı” Canım benim ne kadar da emin kaybedeceklerinden değil mi? Aklın yolu birdir! Sonunda seçimin kaybedileceğini geç de olsa idrak edebildi ihale bize kalmasın, kabak bizim başımıza patlamasın diye de çekildi. Bu arada zordur bir mevkiden çekilmek takdir ettim. Siyasetin çirkin yüzünü dibine kadar yaşadı İnce. “Son 45 günde yaşadıklarımı 45 yılda yaşamadım” diyor. Ne acı, ne zor… Aslında Türkiye’de siyaset yapmak hangi cenahta ya da hangi düşüncede olursanız olun çok zor… 

Üzerine oynanan oyunlar, sahte kaset iddiaları, şantajlar ve daha neler neler… Kirli bir algı operasyonu yapıldı Sayın İnce’ye. Kim yaptı peki? Hangi ülkeden yayıldı bu iddia? Kimin eseri? Bunları sorgulamak lazım… İsrailli bir askerin ifşası olarak paylaşılıyor görüntüler. Görüntülerde yer alan kişi İnce bile değil iken bunun bu kadar gündem yapılması ve karalama politikası yapılması ne kadar doğru bir siyaset. Ki velev ki görüntüler İnce’ye ait olsun bize ne, size ne? Kimin kiminle ne yaptığından bize ne? Keşke şu siyaseti artık kasetlerle, şantajlarla kirletmeden yapabilsek…

Muharrem İnce’ye son güne kadar pes etmeden sürekli gel, gel, gel yapan Kılıçtaroğlu hakkında bir program da söylediği şu sözler kulağımda çınlıyor tam da şu anda: “Bence Kılıçdaroğlu’nun kazanması için Erdoğan’da çekilse daha güzel olur. Tek girsin. O zaman daha garanti olur.

Bu arada herkesin kafasında aynı soru. Oy pusulaları değiştirilecek mi? Muharrem İnce’ye atılan oylar geçersiz mi sayılacak? Yurt dışı oyları kullanıldı biliyorsunuz ki. Artık oy pusulalarının değişmesi söz konusu olamaz. Muharrem İnce’ye atılan oylar da geçersiz sayılmayacak.

Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin vekil sayılarında düşüş olacağını düşünmekle birlikte bunun aman aman bir düşüş olacağını sanmıyorum. Ayrıca milletvekilliği seçimlerinde en büyük ivmeyi kat edecek olan parti bence Türkiye İşçi Partisi olacak. Bu mizah ve sanatsal yönle hitap ettikleri bir kitle olduğunu düşünüyorum ve ne yalan söyleyeyim içten içe yaptıkları mizahı takdir ediyorum en azından kaliteli eleştiri sunabiliyorlar bir de şu eylem işlerini bıraksalar güçlü bir muhalefet sergileyebilirler. Kardeşim İnce’den konuşuyorduk nerden geldi muhabbet Türkiye İşçi Partisine diyecek olursanız. TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilirse ben de milletvekilli adaylığından çekileceğim." demişti. Birden o geldi aklıma. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili şahsi fikrimi soracak olursanız Sinan Oğan inanılmaz bir performans sergileyecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. Çünkü her şeyden çok sıkılmış bir seçmen kitlesi var ve onlara hitap ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ise %51 oy ile tekrar cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum. En azından sahada aldığım enerji bu yönde. Erdoğan öyle güzel kazanacak ki; ona oy vermeyenler de kazanacak, Türkiye kazanmış olacak, ne kavga ne tufan çıkacak. 

Son olarak olayın başına dönecek olursak İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Olay olur olmaz twitter'da gördüğüm Odunpazarı İlçe Başkan yardımcısı sevgili dostum Tunahan Öztürk’ün de ifade ettiği gibi: “Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermek istemediği için Muharrem İnce alternatifini değerlendiren seçmenlerimizin doğru adam Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde toplanmasında bir engel kalmadı…” 

Yorumlar (3)
Ozan 12 ay önce
Cok doğru bir yazı
Halil aslan 12 ay önce
Güzel yazı tebrikler
Xterm 12 ay önce
Buna kargalar bile güler

Gelişmelerden Haberdar Olun

@