14.07.2021, 18:01

Odunpazarı "birlikte" istemedi... Beklenen karar geldi

"Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla meclisten geçirdiği teklifte yer alan alkol ruhsatı verilmek istenen bölgelerin özellikle kamusal alanlara, eğitim kurumlarına ve ibadethanelere yakınlığı sebebiyle bizleri rahatsız eden bu bölgelerde vatandaşımızın huzurunu ve güvenliğini de düşünerek Eskişehir İdare Mahkemesi'ne dava açmıştık."

Odunpazarı içkili yerleri 'hep birlikte' istemiyor başlıklı yazımı okuyanlar hatırlayacaktır. Hatırlamayanlar ve okumamış olanlar için link bırakıyorum... 

Yazıda da belirttiğim gibi hem sahada yaptığımız araştırmalar hem de sivil toplum kuruluşları ve sendikaların basın açıklamaları bu kararı desteklemedikleri yönündeydi.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Sayın Ali Acar'ın öncülüğünde açılan dava sonuçlandı.

"Eskişehir 2.İdare Mahkemesi'nce, 14.07.2021 tarihinde verilen karar gereğince; Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, İstiklal Mahallesi Adalar Sokak ve Başarılı Sokak, Vişnelik Mahallesi Kayıhan Sokak, Büyükdere Mahallesi Millet Caddesi, Sarılar Sokak ve Fakülte Sokak, Ihlamurkent Mahallesi Nilüfer Caddesi ile Karacaşehir Mahallesi 511 Sokak'ın içkili yer bölgesi olarak belirlenmesine ilişkin 06.11.2020 tarih ve 15/230 sayılı Odunpazarı Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin Kararı’nda, hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı gerekçesi ile işlemin iptaline" karar verilmiştir. 

Nihayetinde vatandaşlarımızın iradesi tecelli etti...

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından 2020-857 E. Dava Dosyası’nda idari işlemin iptali kararı çıkmıştır. Bu karar aynı zamanda içkili mekan olarak belirlenen bu bölgelerdeki yavrularımızın da geleceğini korumak adına önemli bir adım olmuştur. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt bu konunun gündeme geldiği meclis toplantımızda yaptığı konuşmanın ardından "Mahkeme kararına saygımız sonsuz" demişti.

Elbette bu konudaki samimiyetini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@