11.01.2021, 13:15

Kazım Kurt neden kapalı pazaryeri yapamıyor?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında 71 Evler Mahallesi'nde kapalı pazar yeri olarak belirlenen alanda geçici olarak açık pazar yeri kurulması yönünde oybirliği ile bir karar alındı. 

Aynı toplantıda, meclis üyesi olarak dile getirmeye çalıştığım ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yönelttiğim sorulardan biri de 25 vizyon projesi içinde yer alan kapalı pazar yerleri ile ilgili oldu... 

Kendisine, "Odunpazarı'nda alt yapı eksikliklerini gidermek amacıyla belirlediğiniz 25 vizyon projeniz hangi alt yapı eksikliğini gidermiştir? Benim iş yapmamı engellediler dediğiniz belediye meclis üyeleri, size Eylül 2016'daki oturumda toplamda 108 milyon lira kredi kullanma yetkisi vermişti. Yenikent Kapalı Pazaryeri yapımı için 4,8 milyon TL...Osmangazi Kapalı Pazaryeri yapımı için 7 milyon TL... Pazaryerlerinin 2016'dan bu yana yapılamamasının ve halen vizyon projeleri arasında yer alan Hicri Sezen Parkı'nın 2020 yılına kadar sarkmasının sebebi nedir?" sorusunu yönelttim.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu konuda, "Yenikent kapalı pazar yerinin planlama çalışması uzun sürdü... 2021 yılında bir ihaleye çıkacağız. İhalede alıcı çıkar mı onu bilemiyorum. Çünkü geçmiş dönemde yaptığımız bazı ihalelere alıcı gelmedi. Yenikent'te, Osmangazi'de, Çankaya'da kapalı pazar yerlerinin oluşturulmasına çalışacağız" yanıtını vermekle yetindi. 

Sayın Kazım Kurt'un bu yanıtı pek de umut verici değil, değil mi?

Benim anlamadığım nokta ise şu...

Birçok şehirde artık güneş panelleri ile donatılmış her türlü ihtiyacın sağlandığı modern kapalı pazar yerlerini görüyoruz. Eskişehir'in en büyük ilçesi olan Odunpazarı'nda neden kapalı pazaryerleri yapılamıyor? Çok sayıda mahalle kapalı pazar yerlerinden mahrum?

Kazım Kurt, "İhalede alıcı çıkar mı onu bilemiyorum. Geçmiş dönemde yaptığımız bazı ihalelere alıcı gelmedi" derken de umutsuzca konuşuyor. Neden ihalelere alıcı çıkmıyor, o da ayrı bir konu... 

Bu durumda insan "Nerede kaldı o 25 vizyon projesinin heyecanı" diye sormadan edemiyor?

Daha yapılamamış birçok proje dururken... Bir kapalı pazaryerini bile yapamayan Kazım Kurt'un meclsi toplantısını "TOBB Yassıada'da kumarhane kuruyor" diye bir iddia ortaya atıp bitirmeye çalışması, işin vehametini gözler önüne seriyor. 

Yorumlar (3)
Yabancı 3 yıl önce
Sizin gibi aydın kişilerin mecliste olması bizi gururlandırıyor Yeşim hanım...
Muharrem YÜKSEL 3 yıl önce
İlgi ve beğeni ile takip ediyoruz yazılarınızı. Daha sık yazmanız ümidiyle...
Eskisehir 3 yıl önce
Şehirdeki esnafın sesine ses olduğunuz için teşekkür ederiz Yeşim hanım pandemi var bahanesinin arkasına sığınıp 2016 yılından bu yana yapılmayan üstüne birde izahat verme ihtiyacı bile hissedilmemesi çok vahim böylesine bir İlçenin emanet edildiği bir kimsenin hangi görüşten olursa olsun bu kadar vurdumduymaz oluşunu kabullenmediğiniz ve haklı tepki gösterebildiğiniz için sizi tebrik ediyorum.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@