11.04.2021, 14:48

Eyvahhh!...Türklerin yüzde 75'i geliyor!..

Harp teknikleri ve teknolojileri dünyadaki gelişime yön veren unsurlar arasında açık ara birinci sırada yer alıyor...
Türkler hilal taktiğini ve at sırtında geriye ok atabilme tekniği ile çok uzun süre hakimiyet sağladılar.
İtalya’da bir feodal dönem kalesini gezerken silah odasını uzun süre ilgi ile incelemiştik on yaşındaki oğlumla beraber.
Tepeden tırnağa kilolarca ağırlıktaki çelikten savaşçı zırhları çok ilginçti. Eldivenden çizmeye ve miğfere vücudun tamamı  çelik zırhlar ile kaplanıyordu.
Ve yine devasa büyüklük ve ağırlıktaki kılıçlar ilgi çekici idi.
Oğlumun o yaştaki yorumu şu idi: "Baba bunlar bu kılıcı havaya kaldırana kadar bizimkiler bunun etrafında dört tur atıp kolayca öldürürler bunları... Bizim savaşları neden kolayca kazandığımızı anladım.”
Ateşli silahların icadı savaşlarda bütün güç dengelerini değiştirdi.
Tanklar ve zırhlı araçların ordulara katkısı da öyle...
Uçakların orduların envanterine katılması başka bir etki oluşturdu.
Nükleer silahların keşfi yeni dünya kölelik sisteminin başlangıcı oldu...
Son yirmi yılda savunma sanayimizde şaşırtan gelişmeler oldu.
Birincisi bilinen alet ve mühimmatların yerli imkanlarla üretilip ülkenin bağımlılıktan kurtulması idi.
İkincisi ise yerlileşme süreci ile birlikte özgün gelişmelerin ve yeniliklerin hızla ortaya çıkması oldu...
İnsansız hava araçları gibi aslında bilinen bir teknoloji Türkiye’de bambaşka noktalara evrildi...
Bölgedeki savaşları ve güç dengelerini çok etkiledi.
Suriye, Irak, Libya ve Karabağda bu etkiler şaşkınlıkla izlendi.
Almanya'nın etkili gazete ve dergileri sayfalarında Türk SİHA'larını övgüyle anlatan yayınlara devam ediyor. 
Geçtiğimiz hafta Der Spiegel dergisinde Türk savunma sanayisi ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'larının başarısını anlatan haberden sonra, dün Almanya'nın etkili gazetelerinden Die Welt'de geniş bir makale yayınlandı. 
Boris Kalnoky imzalı makalede Türkiye’nin Bayraktar TB2 SİHA’larıyla devrim gerçekleştirdiği değerlendirmesi yapıldı.
Kalnoky makalesinde SİHA'ları ABD'nin MQ-9 Reapar İHA'sıyla kıyaslayarak, “Türk ordusu savaş alanında Bayraktar TB2’yi Amerikalılar'dan çok daha etkili bir şekilde kullanıyor. Örneğin Suriye’de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi. Aynı zamanda darbecilerin parçaladığı Libya'da da kullanılıyor ve Türkiye’ye askeri başarı getiriyor” denildi.
DHA’nın aktardığı makalede Türk SİHA'ları şöyle anlatıldı: Türk SiHA'sı Bayraktar TB2 ucuz ve etkili. Ankara, geliştirdiği teknolojiyle askeri güç kazanıyor, diğer ülkelerin ilgisini uyandırıyor. Bayraktar TB2 SİHA, MQ-9 Reaper adlı Amerikan İHA'sına benziyor. İkisi de insansız taktik hava araçları. Bu tür SİHA'lar genellikle bireysel hedeflere karşı seçici olarak kullanılıyor. Ancak Bayraktar TB2, ‘MQ-9 Reaper'dan çok daha etkili. MQ-9 Reaper gibi Türk Bayraktar TB2’de 24 saatten fazla uçabilir, gözlem yapabilir, hedefleri imha edebilir.
Suriye’de Türk SİHA filosu gerçek bir hava gücü haline geldi, aynı zamanda savaşın sürdüğü Libya’da kullanılıyor ve Türkiye’ye askeri başarı getiriyor. TB2'nin rakiplerine göre çeşitli avantajları var; hassas, ucuz ve etkili.
Tam otomatik kontrol edilen Bayraktar TB2 tankları imha edebilen akıllı MAM-L füzeleri ile donatılmış. Düşük maliyetli olmaları nedeniyle, bu tür SİHA’lar daha az varlıklı ülkelerin büyük askeri güçleri ele almasına da olanak sağlıyor.

SİHA'lar İdlib’te birkaç gün içinde düzinelerce Suriye savaş tankını, zırhlı aracı, zırhlı obüs ve silahı imha etti. Hava bombardımanı o kadar yıkıcıydı ki, saldırıya uğramamış çok sayıda araç mürettebatı tarafından terk edildi ve daha sonra Türkiye’nin desteklediği muhalifler tarafından ele geçirildi.
Başka bir haber...
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung, Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarının elde ettiği başarıların Alman ordusunda şoka neden olduğunu yazdı.
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden FAZ'daki makalede, Türk SİHA'larının Azerbaycan'daki başarılarının Alman ordusunu önlem almaya zorladığı belirtildi.
Savunma Bakanlığının, Alman ordusunun hava savunma sisteminin SİHA'ları önleme konusunda yetersiz olduğunu kabul ettiği vurgulandı.
Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in bu sıkıntıyı aşmak amacıyla bir bütün olarak hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için birtakım öneriler hazırladığı kaydedildi.
Makalede, "Çatışmalar sırasında İsrail ve Türkiye tarafından üretilen Azerbaycan SİHA'ları, 190'dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etti. Ermeni askerleri saldırılara karşı savunmasız oldukları için morallerini bozdu. Bununla ilgili haberler, Alman ordusunda şoka neden olmuştu." değerlendirmesinde bulunuldu.
Dünyanın farklı bir döneme doğru açık bir geçiş sürecinde olduğu şu zamanlarda güç dengelerinin yeniden oluşmasını sağlayacak unsurların başında savunma sanayii geliyor.
Ülkemiz ise bu konuda çoktan başat ülkeler arasında yerini aldı bile...
Bizim yüzdeyirmibeşin kıskançlıktan çatladığı Almanya daha kendi ordusunu besleme hakkına bile sahip olamayan bir zavallı ABD müstemlekesi...
Tabi bizim yüzdeyirmibeşler zaten köle ruhlu oldukları için bu onlara pek bir ifade etmiyor.
Bir de kendi ezik ve öğretilmiş  çaresizliğe mahkum ruhlarını milliyetçilik maskesi ile gizleme çabasındaki iplikçiler var ama onlar köksüz bitkiler sınıfında yer aldığı için yakında yüzdeyirmibeşlikler ile haşrolup kaybolurlar...
Yeni dünya düzeni çok hızlı gelişiyor...
Geçmişe bakınca geleceği öngörebilmek  çok zor değil...
Ama esas güzel olan şu ki...
Yeni Dünya Düzeninin fikri alternatifi tek ülke Türkiye...
Mazlumların umut ülkesi Türkiye...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@