26.02.2021, 15:24

Metastaz yapıp Yılmaz Hoca ve Ataç'ı deviremezler

Belediye Başkanlık seçimlerine daha üç yıl olmasına rağmen Eskişehir siyaseti ve basını çok hareketli. Eskişehir'deki satranç Şah'sız oynanıyor, Şah'lar mat olmamak için oyun dışından atlarını, fillerini ve piyonlarını öne sürüyorlar, kaybetseler dahi mat olmayacaklar. 

Bütün hareketliliğin ve satrancın  merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Hocamız var. 

Cumhuriyet Halk Partisinin içerisindeki iktidar savaşları hakkında burada yorum yapmam şık ve zarif olmaz. 

Hakkı Kutlu'nun öngörülerine ve analitik yeteneğine güven duyarım. Hakkı Kutlu'yu okursanız iç savaşın nedenlerini ve doğuracağı sonuçları görebilirsiniz.

Yılmaz Hoca ilk Belediye Başkanı olduğu 1999 senesinde belediyeyi partimizin Belediye Başkanı Orhan Soydaş'dan teslim aldıktan sonra, Başkanımız hakkındaki ithamları ve söylemleri bizi çok üzmüştü. Bütün bunların sebebinin Yılmaz Hocamızın  yanlış yönlendirilmesinin sonucu olduğunu düşünüyorum. Yılmaz Hocam layüsel değil, zaman geldi ben de eleştirdim.Fakat Sayın  Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'de Rektörlük ve Belediye Başkanlığı ile son 40 yıla  damgasını vurdu. Nereye giderseniz gidin Eskişehir'liyim dediğinizde, size hemen Yılmaz Büyükerşen'i sorarlar. Yılmaz Hocam büyük bir saygı ve hürmeti hak etmektedir.Başka bir partinin iç işlerine girmek nezaketsizliktir, amenna, ancak Yılmaz Hocanın partisinin son kongresinde çizik yemesi hiçbir siyasi nezakete ve vefa duygusuna  sığmaz. 

Maalesef, Yılmaz Hoca'ya yedi sülalesinin dua etmesi gereken  birisi kasti faul yapmıştır. Hocam büyük bir vatanperver, iyi bir insan ve iyi bir  Eskişehirlidir. Hocama Partimizin kapısı sonuna kadar açıktır. Hocamı partimize davet ediyorum. Hocam arkasından kumpaslar yapılacak bir şahsiyet değildir. Enerjisini vefasızlara harcayacağına, buyursun Eskişehir'e hizmetini Demokrat Parti'de devam etsin.Bize de 1960 yılından kalan  borcunu ödemiş olur.

Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç, üslubu, tarzı ve nezaketi ile Eskişehir'de Şehr-ül Emin'dir. Eskişehir kendisinden emindir. Belediye Başkanlğı seçimi biter, bütün partilere mesafesini eşitler. Kendisi de iyi bir insan ve iyi bir Eskişehirlidir. Sıkıntılarını Hakkı Kutlu'nun yazısından öğrebilirsiniz. Yılmaz Hocamın ihanete uğradığı son kongrede, Sayın Ataç da hınçla çizdirilmiştir. Siyasette, bir Belediye Başkanının partisinin büyük kongre delegesi yapılmamak için çizilmesi affedilemez. Sayın Ataç'a da partimizin kapısı açıktır. Sayın Ahmet Ataç partimizde asla saygısızlık, nezaketsizlik görmeyecektir.

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Başkanının, adamları ile beraber ortaya koydukları siyaset yapma tazları, üslupları, militan tavırlarının metastaz yapmasına izin verilmemeli. Eğer bu yapı Büyükşehir ve Tepebaşı'na metastaz yaparsa, bütünlüğümüzü, Eskişehirliliğimizi ve sosyal barışımızı kaybederiz.Bu yapı, Yılmaz Hocamızı ve Sayın Ataç'ı düşürürse Eskişehir düşer. Yılmaz Hocam ve Sayın Ataç Cumhuriyetçi, Demokrat, Vatanperver ve gerçek Atatürk'çüdür. Biz asla metastaza izin vermeyeceğiz, nokta... 

Yorumlar (4)
Dr Nedim 3 yıl önce
Bu da mı gol değil hakim bey
Remzi Remzi 3 yıl önce
Geleceklerini sanmam ancak gerçekten iyi hamle dinlemek gerek beklemek gerek,tebrikler il başkanına
Dervis 3 yıl önce
Bravo Hüseyin Muzaffer bey çok yerinde bir yazı
İncinen 3 yıl önce
Sayın Başkan
Bırakın Demokrat Parti il başkanını bir CHP’li dahi bu kadar CHP’yi savunamazdı.
Yolunuz açık oksun!
Onlar DP’ye gelmez ama siz oraya gidicisiniz sanırım.
Yok yok siz oraya gitmeyin; dışarıdan destek vermeniz çok daha tesirli oluyor!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@