01.02.2023, 14:15

Eskişehir'de parti içi mücadelenin yok oluşu

Milletvekili seçimlerine çok az bir süre kalmasına rağmen siyasi partilerimizde aday adayı olmak isteyen kimselerin kenarda sessiz sedasız beklemeleri inanın içimizi acıtıyor.

Güya adı demokratik sistem ama kişilerin inhisarına indirgenmiş karar unsurunun kabullenilip kurbanlık kuzular gibi beklemeye geçen aday adaylarının durumu maalesef hüzünlü bir tablo yaratıyor.

Mevcut uygulama ne yazık ki liyakati, çalışmayı, kamuoyu yaratmayı, partili üyeler nezrinde itibar yaratmayı falan rafa kaldırıp bazı kimselerin iki dudağının arasına hapsedilmesine zoraki demokrasi demek lazım..

Biz CHP’li ön seçim kültüründen gelen kimseler olarak bugünkü uygulamaları içimize sindirmekte büyük zorluk çekiyoruz. Ön seçim uygulaması olsa şu anda en az 40-50 aday adayı olarak sahaya inmişti bile. CHP'de şu anda iki ismin ortada dolaşması içimizi burkuyor..

CHP il başkanı kardeşimiz Recep Taşel ön seçim konusunda epey bir süre güvence vermesine rağmen sanırım son zamanlarda havlu attı..

Yazık..

Partili ile yönetimlerin ve belediye başkanları ile meclis üyelerinin parti üyelerinin irtibatını kesen pazar toplantısı uygulamasını kaldırıp parti lokalini kapatmaları geçmişte 'Şu okullar olmasa Maarif'i çok güzel yönetirdim' diyen maarif nazırına döndürdüler partiyi...

Sanki ölü toprağı serpilmiş gibi heyecansız, hareketsiz, renksiz bir seçim öncesinde ki sessizlik karar merciindeki kimselerin haricinde herkesi üzmekte, karamsarlığa itmektedir.

İl başkanı kendisi havlu attığına göre, CHP'de ön seçim başka bir bahara kaldı demektir. Şimdi belirli kimselerin radarına girmek için var güçleriyle ezile büzüle uğraş vereceklerdir. Kitle partilerinde bu durum gerçekten içler acısıdır.

Şöyle hakim nezaretinde davullu zurnalı parti üyeleriyle yapılan bir ön seçim zevkini yaşamayı tekrar görmek istiyoruz. Görmeyenlere, bilmeyenlere de aynı güzelliği yaşamaları konusunda temennilerimizi dile getiriyoruz... 

Yorumlar (3)
Murat Kahyaoğlu 1 yıl önce
Düşünce ve yorumlarınıza katılıyorum. Teşekkür ediyorum. Selam ve iyi dileklerimi gönderiyorum
Hasan Tutucu 1 yıl önce
Başkanım teşekkürler durum vahim bizler eskiler çok üzülüyoruz Birilerinin aday belirlemesi partiyi sürekli küçültüyor
muhittin kavlak 1 yıl önce
sevgili başkanım aynı düşüncedeyim

Gelişmelerden Haberdar Olun

@