banner163

29.05.2023, 20:33

Önder Sav çok haklı

Cumhurbaşkanı seçimi sonrasında Önder Sav'ın CHP ve muhalefete ilişkin yaptığı tespitlere katılmamak mümkün değil. Önder Sav'ın yaptığı o açıklamayı gelin beraber okuyalım... 

"Değerli Dostlar,                
Seçimin şu ya da bu nedenle kazanılamamış olmasının partililerimizde yarattığı hayal kırıklığını anlayışla  ve soğukkanlılıkla karşılamak gerekir. Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gemisindeyiz; yüzyılı aşkın süredir her türlü fırtınalara karşın yoluna devam eden gemimizin zedelenip su almasına izin vermememiz gerekir. Tarihin derinliklerinden gelen partimiz, seçim yenilgisinin altından kalkmayı becerebilecek deneyimlere sahiptir. Her seçim başarısızlığında kabahatli aramak yerine geriye dönüp (aday belirleme dahil, halka yaklaşım ve örgütlü çalışma yerine kimi anlamsız ve şaşırtıcı reklama dayalı çalışma yeğlenmesi v.s) nerelerde sonucu etkileyecek hatalar yapıldığının objektif olarak değerlendirilmesi yapılmalıdır. ”Halk, seçmen bizi anlamadı, örgüt yeterince çalışmadı” demek kendi kusurlarını görmemektir. Ne üzüntü verici bir olaydır ki seçimden aylarca önce aday adaylığı için istifa ettirilen 40 İl Başkanından sadece 8'i, 40 İlçe Başkanından da sadece. 3'ü milletvekili olabilecek sıralara konulabilmiştir. Kahır çeken, illerinde partimizin başarısı İçin emek veren, ter döken örgütümüz yok sayılmış, onların yerine ancak milletvekili adayı olduğu zaman CHP Genel Merkezi’nin yerini öğrenenler tercih edilmiştir. Partililerimiz,13 yıldır her seçim yenilgisini sineye çekmekten yoruldu, bıktı, usandı. Kazanımları kendimize yazıp kayıpları ve kusurları başkalarında arama kolaycılığından artık sıyrılmalıyız. Öykündüğümüz Batı Demokrasilerinde olduğu gibi başaramamış olmanın sorumluluğunu bilip değişimin yolunu açmak gerekir. Ülkemizin içinde bulunduğu çok ağır ekonomik sıkıntılara, halkın çoğunluğunun açlık sınırı altında bir kazançla yaşam mücadelesi vermesine, büyük bir deprem travması yaşamasına, iktidarın başarısız dış politikasına rağmen iktidarın el değiştirmemesi, başta partimiz olmak üzere 6'lı masa bileşenlerini ve duyarlı insanlarımızı derin derin düşündürmelidir. Siyasette teşhis konulmadan tedavi mümkün değildir. Teşhis koyup sağlıklı tedavi önerenleri suçlamak ise çok yanlıştır. Teşhis bellidir, tedaviyi örgüt yapmalıdır."

Yorumlar (1)
Muharrem Özçamur 12 ay önce
CHP"de 15_20 kontenjan dışında bütün üyelerin katılımı ile yapılacak önsecim dışında pansuman tedbirler ile iktidar olmak imkansızdır.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@