29.07.2022, 18:34

Bekara eş boşamak, muhalefete de konuşmak!

Eskişehir’de saat 18:00'de yapılan su zammı 6 saat sonra, yani gece yarısı yürürlüğe konuldu. 

Eskişehir'in her yerinde su yükleme makinelerinde kuyruklar dolup taştı.

Birçok vatandaş sosyal medyada “su zammı” etiketini gündeme sokup eleştirilerini dile getirdi.

Bir kesim de, “Hükümetin sebep olduğu zamlara bir şey demiyorsunuz, buna mı laf ediyorsunuz” türünden karşı eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin öncelikli sorunu ekonomi mi, enflasyon mu, hayat pahalılığı mı?..

Evet, tespitler doğru.

Tüm dünyanın kategorik olarak karşı karşıya kaldığı, birçok bahanenin bulunduğu -aslen kılıfın uydurulduğu- problemleri tüm dünya gibi Türkiye de hissediyor.

CHP ise kendisini çözüm olarak öne çıkartıyor.

İnandırıcılıkları konusunda ise epey şüphelerim var. Sonuçta tüm dünyanın yaşadığı krizin bir sonucu olan bügünkü pahalılığı çözecek stratejiye sahip bir CHP var ise o zaman belediyelerinden başlanabilir.

Türkiye’de artan fiyatlar ve enflasyon gibi problemleri nasıl çözeceklerini Eskişehir’de su zammı yapmayarak, İstanbul’da öğrenci ulaşımlarına zam istemeyerek gösterebilirler…  

Göstermeliler zira muhalefetin tüm sorunları çözeceğine dair söylemlerde bulunmasının, “bekara eş boşamaktan” farklı olduğunu vatandaşlara anlatmanın yegâne yolu budur. 

Tabii neticede kim ne derse desin, Rusya, Ukrayna, Çin her ne kadar bahane olarak kullanılsa da tüm veriler dünyada artan pahalılığın “pandemi sürecindeki çözüm” önerileriyle, bilimselliğe dayanmayan “kapanmalarla” fitillendiğini gösteriyor.

Dünyadaki enflasyona sebep olan pandemideki kapanmaları yetersiz bulan, tüm çarkların duruncaya kadar kapanmaya gidilmesini öneren bir muhalefet topluluğu için elbette bugünkü çözüm aforizmaları “bekara eş boşamanın kolay olduğu” kadar ütopik.

Eminim ki dünyanın kasıtlı bir şekilde çöküşünü hazırlayan elitlerin planlarından kurtulup Türkiye’nin ekonmisini şaha kaldıracak çözümleri olan muhalefetin, “Hükümet engel oluyor ki!” gibi bahanelere sığınmadan kendi belediyelerindeki standartları artıracak stratejileri ve gücü vardır…

Eğer yoksa…

Yineliyorum, bekara eş boşamak kolaydır!

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@