22.09.2022, 13:24

Londra’dan geçen iktidar ring hattı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi üstüne dünyadaki tüm liderler 2. Elizabeth’in görkemli cenazesine katıldı.

İngiltere, cenazeye gelecek liderlerin şahsi araçları ile gelmelerine izin vermedi. Bütün liderler tıpkı öğrencilerin içine doluştuğu ring hattı gibi otobüslere bindirildi…

Elbette okulun havalı ve zengin çocuğu toplu taşıma kullanmaz. ABD Başkanı Joe Biden şahsi aracı ile cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise cenazeye katılmayacağını bildirmişti.

Eleştirmeye hakkımızın olduğu ama günün sonunda “beni” temsil eden birisinin ring hattına binip kraliçenin cenazesine katılmasını kendime yediremezdim.

Elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “cenazeye” katılmamasını eleştirenler de epey fazlaydı.

İP’li Aytun Çıray Twitter hesabından, “Türkiye Cumhurbaşkanının bu cenazeye şu veya bu nedenle katılmayarak, ülkesini temsil etmekten kaçınması, bütün dünya ülkeleri Londra’da temsil edilirken, New York’ta tek başına parkta dolaşması tek kelimeyle garabettir ve dış ilişkilerimizde endişe vericidir” paylaşımında bulundu.

Yıllarca siyasetin içinde bulunmuş bu insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında ne yaptığını anlamamaları siyasetten de hiçbir şey anlamadıkları anlamına geliyor.

Aytun Bey Londra’da ülkelerin temsil edildiğini düşünüyor…

Hâlbuki bu cenazede ip gibi dizilmiş ring hattına bindirilen devlet liderleri biat etmek dışında hiçbir şey yapmıyorlardı.

Hem de öyle bir biat ki, apaçık, çok net. Kimin hangi araçla geleceğine bile karışılıyor baksanıza. 

Koskoca devlet liderlerini bir otobüsün içerisine tıkıştıran bir sistemi tanımadığımızı söylememiz ayıp mıdır, bizi küçük düşüren bir hamle midir?

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cenaze törenine katıldı.

Erdoğan sadece, “bu sistem benim muhatabım değil” dedi ve ABD’de New York’ta gezdi, oradaki insanların ilgi odağı oldu.

Çok da iyi oldu…

Dünyayı sömürerek çaldığı cafcaflı taşların sergilendiği 2. Elizabeth’in cenazesine giden ring hattı da birilerinin umudu anlaşılan…

Fakat üzgünüm, iktidara giden ring hattı artık İngiltere’den geçmiyor, o tekel Türkiye’de işlemeyeli çok oldu. 

Otobüsle Anadolu’ya uğramanız, bu ülkeyi yıllarca yıpratmış PKK destekçilerinden uzak durmanız, Türkiye’nin büyük ve köklü bir devlet geleneğinden geldiğinin farkına varmanız, ring hattını geçmişimizin köklü hafızasından bugüne çekmeniz ve Agamemnon’dan uzak durmanız faydanıza olacaktır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@