24.04.2022, 19:03

Ali Babacan’ın 6’lı masadaki yeri neresi? Daha doğrusu…

Batılı bazı liderlerin “Soykırım söylemi hukuki bir tanımlama olmalı, soykırım politik söylemlerle anılmamalı” şeklindeki ifadeleri şaklabanlıktan öteye değil. 

Boşlukla tokalaşan, bineceği uçağın merdiven basamaklarından bihabersiz yuvarlanmaya pek hevesli olan Biden, Ermeni meselelerini yeniden “soykırım” olarak nitelendirdi…

Üstelik “soykırım” tanımlamasının hukuken yapılması gerektiğini savunduğu halde!

Hadi dışımızdaki işgüzarların iki yüzlü tavırlarını anlıyoruz, ya içimizdeki hamarat işgüzarları ne yapacağız, nasıl anlamlandıracağız?

HDP’li Milletvekili Garo Paylan’ın Meclis’e sunduğu “soykırım” teklifini nasıl sindireceğiz?

Sözde Ermeni soykırımı söylemine karşı çıkmayı bırakın, hamaratlığı ile yumuşatılmış kabullenme sergisi gösteren Ali Babacan’a ne diyeceğiz?

Haberiniz yok mu?..
Ali Babacan Twitter hesabından sözde Ermeni soykırımına karşı şu twiti attı: 

Geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz. Hepimiz, karşılıklı anlayış çerçevesinde birbirinin yarasını sarmaya çalışan Anadolu insanları olmalıyız. Bu vesileyle, Ermeni halkının bugün derinden hissettiği acıyı anlıyor, 1915’te hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyorum.”

Ne demek “geçmişte yaşanan acıların faili biz değil” demek!

“Geçmişte yaşanan bir soykırımdı ama bunun sorumlusu biz değiliz” demek mi?

AK Parti’nin içinde yer aldığı zamanlardan hafızasında kalan ve kendince “ifşa” saydığı söylemler, kendi siyasi kariyeri için bir can simidi niteliğindeydi. 

Sağdan, soldan, nereden taraftar toplasam kârdır hesabıyla yürütmeye çalıştığı siyaset kariyerine şimdi de yeni birilerini eklemiş Ali Bey anlaşılan.

Ermeni meselelerine “sözde” soykırım diyemeyecek kadar yerli; yumuşatılmış ve hümanist tavırlı söylemlerle tepki çekmeden taraftar çekme derdine düşecek kadar “milli” bir duruş sergilemenin 6’lı masadaki yeri nedir peki?
Gerçi daha doğru soru: Garo Paylan’ın da mensup olduğu HDP’yi reddetmeyen 6’lı masanın Türkiye’deki yeri neresi? 

Yorumlar (1)
Süleyman Okumuş 2 yıl önce
Artik masada değil zaten

Gelişmelerden Haberdar Olun

@