07.01.2021, 08:43

Alışkanlıklarına bir yenisini ekle: Spor yap!

Dün yağmurda 60 dakika yürüyüş yaptım. Yürüyüş öncesi, vücudumu hareket ettirmeden önce "yağmur yağıyor, kendimi iyi hissetmiyorum" dedim. Fakat yürüyüşümü tamamladıktan sonra kendimi inanılmaz tazelenmiş hissediyordum ve spor sonrası yediğim yemeğin daha lezzetli olduğunu hissettim. Spor yapmanın önemini hemen hemen hepimiz biliyoruz. Peki spor yapmayı alışkanlık haline getirmenin hazzını ne kadar biliyoruz?

Doğalımızda harika bir hareket mekanizmamız mevcutken pandemi ve çeşitli teknolojilerin gelişmesi nedeniyle hareket fırsatlarımız büyük ölçüde azaldı.  Sporun eksikliğini hissediyoruz ve spor yapmanın kendimize ve çevremize iyi geleceğini bilmemize rağmen neden yap(a)mıyoruz? 

Zamanım yok, tek başıma yapmak istemiyorum, yoğun bir tempoda çalışıyorum vb. bir çok nedenler sunabiliyoruz. Spor alışkanlığı ve devamlılığı için bu ve benzeri söylemleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Peki ya sonra?

Sonuca varmak için hedef belirleyin!

İşte bazı ipuçları:

Kolaylaştırın: 

Sporu alışkanlık haline getirmenin en etkili yolu, motivasyonunuzu yüksek tutmaktır. Başka bir deyişle, yapacağınız hareketi, egzersizi o kadar kolaylaştırın ki hayır, yap(a)mam demek imkansız olsun.  

Çeşitlendirin:

Spor yapmak için her gün spor salonuna gitmenize gerek yok. Spor yapan bir yaşam tarzını sürdürmek için çeşitlilik çok önemlidir. Bu nedenle yürüyün, koşun, bisiklet sürün, evde aktif olun. Keşfedin, deneyin. 

Ödüllendirin: 

Alışkanlığı sağlamak ve koruma adına  kendinizi ödüllendirin. Fakat yaptığınız spora ters düşen bir ödül vererek emeği boşa çıkarmamaya gayret edin.

Not alın:

Yaptığınız egzersizleri not alın. Süreci unutmamak ve ne kadar yol kat ettiğinizi görmek size iyi gelecektir.

Bu yılın başlangıcında gerçekleşmesini umduğumuz birçok dilek diledik. Çok geçmeden dileğinize ve -alışkanlıklarınıza bir yenisini daha ekleyin: Spor yapın, sağlıkla kalın.


 

Yorumlar (13)
Duru Yağız 3 yıl önce
Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim
Özge öztürk 3 yıl önce
Sizin yazınızı okudum şimdi, hiç aklımda yokken yürüyüş yapmaya çıkıyorum. Elinize sağlık
Seda Ergül 3 yıl önce
Adeta yürümeye teşvik eden bir yazı olmuş tebrik ederim
Kutay 3 yıl önce
Yine harika bir yazı..
Gamze Yüce 3 yıl önce
Kolaylaylaştırın Çeşitlendirin Ödüllendirin güzel başlıklar tebrik ederim
Nebi Ersoy 3 yıl önce
Çok güzel bir yazı çok beğendim
SEVİNÇ KUTLU 3 yıl önce
Spor yapıp sağlıkla kalacağım
Göksel Acar 3 yıl önce
Sonuca varmak için hedef belirlememiz lazım kesinlikle katılıyorum
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın

Gelişmelerden Haberdar Olun

@