01.08.2021, 14:21

Ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum

Nefes almamızı dahi engelleyen kapkara duman. Emeklerimizi yok eden alevler var.

Gencecik bir çocuk iradesiyle, çalışma azmi ile ümit veriyor. Olimpiyat Birinciliği gururunu yaşatıyor.

Tam da bu esnada. Gözümüzün önünden itfaiye sirenleri, kazma kürek, gülümseyen güzel bir gencin yüzü, filenin sultanlarının çeyrek final heyecanı, alevleri gönüllü söndürmeye çalışırken şehit olanlar, karşı kıyı yanarken sakince yemeğini yiyenler geçerken. Uçak mı daha iyi söndürür helikopter mi daha çok su taşır diye tartışırken. Ne düşündüğü ile “gerçekten” ilgilenmek istemediğim kimseler aşağıdakiler: 

İşinizi iyi yapmıyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Verdiğiniz sözleri yerine getirmiyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Sorumluluklarınızı gereği gibi yerine getirmiyor başkalarını zor durumda bırakıyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

İnsanlara davranışlarınız “nezaket” sınırları içinde değilse ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum. 

İnsanlara temelde saygı duyamıyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

İnsanlara ön yargı ile yaklaşıyor. Onları sınıflara ayırıyor. Genellemeler yapıyor. Tek bir özellikle, o özelliğe sahip olan başkaları ile birebir aynı olduklarını iddia ediyor bunun üzerinden yorum yapıyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Size benzemeyen herkes “yanlış” ise ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Düşüncelerinizi sakin bir şekilde temellendiremiyor, bir bütün olarak sunamadığınız fikirlerle büyük büyük cümleler kuruyor. Hele de sesinizi yükselterek “kazanıyor”sanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Size göre birileri mutlak kötü her yaptıkları yanlış, birileri ise mutlak iyi her yaptıkları toz kondurulamaz, ise ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum. 

Sevdiklerinizi sevmemesi, sevmediklerinizi sevmesi bir kişinin tüm insani özelliklerini değerlendirmenize yetiyorsa ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Sırf sevmediklerinizin de etkisi var diye olan iyi şeylere sevinemiyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Sırf sevmedikleriniz zor duruma düşer diye olan kötü şeylerde memnuniyet hissediyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Zamanınızın bir bölümünü toplum yararına işlerde kullanamıyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

İnsanlar hakkında doğru olmayan şeyler söylemekten çekinmiyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Herhangi bir konuda doğru olmayan bir şeyi söylemekten çekinmiyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum. 

Sizin gibi düşünmeyenler hiç varolmasa olan şeyin demokrasi olmayacağının ayırdında olmayı ret ediyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Sizin düşündüklerinizin tartışılmaz doğru olduğunu, kimsenin farklı fikirde olamayacağını, farklı fikirler öne süren varsa da mutlaka bir çıkar peşinde olduklarını öne sürebiliyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

Duyduğunuzu, okuduğunuzu farklı kaynaklardan teyit etmiyor. Üzerinde fikir yürütmüyor. Karşılaştırmalar yapmıyor. Doğruluğu ispata muhtaç şeyleri anlatıyor, paylaşıyor, yayıyor iseniz ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum.

İnsanların nasıl göründüğü ve giyindiği mizacı, karakteri, kişiliği, yaşayışı, değer yargıları konusunda söz söylemenize yetebiliyorsa ne düşündüğünüz
İle ilgilenmiyorum. 

Sırf düşüncelerinden dolayı birilerinin yaşaması birilerinin ölmesi gerektiğini düşünüyorsanız ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum. 

Sizin gibi düşünmeyen biri yardıma ihtiyaç duysa temel insani ihtiyaçları dahi paylaşmaktan sakınacak. Fikir tartışması yapmak için bolca vakit varken zaruret halinde fikir tartışması yapmaya kalkacak bu arada zararın büyüdüğünü göz ardı edecek kadar incelikli iseniz ne düşündüğünüz ile ilgilenmiyorum…

Yorumlar (1)
Mustafa Yalçınkaya 0532 137 51 11 3 yıl önce
Çok teşekkürler, her cümlesine, her kelimesine ve hatta her harfine sonuna kadar katılıyorum. Mükemmel analizler, doğru tespitler. için sağolun, varolun Pınar Turhanoğlu Gücüyener

Gelişmelerden Haberdar Olun

@