banner163

07.02.2023, 13:32

Eyyamcı politika

Şimdi yazacaklarım aslında bir hesaplaşmanın zorunluluğunu ortaya koyuyor. Anlatayım.

Bilim insanları diyor ki İzmir körfezi doldurulmuş ve tam da yanından fay hattı geçiyor. Kırılırsa felaket olur. Kırılması bekleniyor mu? Evet. Eeee daha ne desinler. Sen devlet olarak bir komite kurup bilim insanlarının söylediklerini masaya koyacak ve kararını vereceksin. Denizden bilmem kaç metreye kadar olan alanı boşaltacaksın. Belediye de bunu yapacak. Bir daha yazayım Bo-şal-ta-cak-sın. 

Nasıl pandemi döneminde Sağlık Kurulu ne diyorsa yapılıyordu. Aynen öyle. Birşeyi yapmak için ucunda ölüm olması gerekiyorsa bak bunun da ucunda ölüm var.

Deprem bölgesi olan tüm bölgelerde 3 kattan fazlasına izin vermeyeceksin. Zenci mahalleleri gibi insanları dolduruyorsunuz adına ev dediğiniz kutulara. Bu zenginlik rüyasından uyanın. Hiçbir para size evladınızı geri getirmez. Lüks ve gösterişin sonu yoktur. Aslolan güvende ve iyi yaşamaktır. Pırıl pırıl parlayan fayansların arkasında deniz kumu var kimin umurunda. İnönü ilçesinin dibinden fay hattı geçiyor. 3 kattan fazlasına asla izin verme. Batıkent yumuşak zeminine gösterişli evleri yüksek katlı binaları yaptınız, yapılmasına izin verdiniz. Mendilleriniz hazır mı? Koca tarım alanını asfaltla doldurdunuz şimdi gıda fiyatlarından şikayet ediyorsunuz, koca bozdağın kuzeye bakan sert zeminli arazisi boş duruyor. Ama şehri eski büyük Rektör yönetiyor. Büyük bilim adamı. Pöhhh. Hepsi süslü ve fiyakalı ünvanlara sığının. Ama içi boş. Şimdi parası olanlar Karabayır’a kaçıyor yavaştan. Ama kötü haber orasının da ardından fay hattı geçiyor. Yani İnönü’den geçen fay hattı Sultandere'ye kadar uzanıyor. Bilim insanları söylüyor ama dinleyen kim.. Gelsin paracıklar..

Afyon da aynı Kütahya da. Hiçbir önlem yok. Sayfalarca yaz rapor yaz. Yaz. Yaz. Sonuç sıfır. Okuyan var mı yok. Yapılan ne oy ve rant uğruna şehirleşme. Bundan uyanmalıyız. Bu bize felaketi getirir ve getiriyor da. En kısa zamanda Batıkent'teki çok katlı binalara çözüm bulun. Yerküre kabuğu çok hareketli ve belki de uzunca bir süre durmayacak. Belki ülkemizde patlayan volkan dahi görebiliriz yakında. Bilime kulak verin, dediklerini yapın. Yoksa sonu hüsran. 

10 ilde birden çok büyük bir felaketi yaşıyoruz. Ülkemizin gördüğü en büyük felaket. Nasıl yetişilebilir ki hepsine birden diyeceksiniz. Haklısınız. Mümkün değil. Bugüne gelmeden önce önlem almak asıl olan. Ama sorun anlayışta ve günü kurtaran politikalarda, şirin gözükmekte, eyyamcılıkta. Tıpkı EYT meselesinde olduğu gibi. Oy için hayır dediğinize bugün evet demeyeceksiniz. Adam 20 yıl çalışmış. Yaşı 40 emekli olacağım. OLMAZ ÖYLE ŞEY. Sonra bu millet sana bakacak. Yapmayın. Yazık bu ülkeye. 

Böyle giderse eyyamcı politikalar yüzünden çok acılar yaşayacağız. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@