banner163

01.05.2023, 01:42

Oyunu siz kurup Karamollaoğlu'nu da Cumhurbaşkanı adayı yapsaydınız

Fransız Devrimi’nden sonra mecliste oturma düzeninde başkanın solunda oturanlara “Solcu” sağında oturanlara “Sağcı” denmiştir.

Solda oturan “Solcular” var olan sosyal hiyerarşiyi kaldırmak isterler, emek-sermaye çelişkisinde emekten taraftırlar. İnsan merkezlidir, odağına din, ırk, milliyet, cinsiyet vb. kavramlar yerine insanı alır. Burada kastedilen istisnasız tüm insanlardır.

Şimdi bu tanımdan hareketle “Solcuyum” diyen bu tanıma göre strateji ve politika geliştirecek. Hiçbir bahane, hiçbir akıl yürütme bunu tersine çeviremez. Çevirdiğinde tuzağa düşersin. Kendini başkanın sağında bulursun. 

Emek-sermaye çelişkisinde emekten yanadır öyle mi? Ama sendikalar sağ partilerin çizgisinde hareket ediyor çoklukla ülkemizde. Yani işçi sınıfını kaybetmişsin. En büyük sol parti kimliğindeki CHP, varlığının nedeni 6 okun çok uzağında. Hadi sorun CHP milletvekili adaylarına bir basın toplantısında bakalım kimler bir çırpıda söyleyebilecek 6 okun anlamını? 

Neydi solculuğun tanımındaki bir kavram “İnsan merkezlidir, odağına din, ırk, milliyet, cinsiyet vb. kavramlar yerine insanı alır”. Şimdi bir spolitikacı çıksa dese ki “Ben sünniyim”. Cevap şu olmalı, “sol” ideolojide din-mezhep yer almaz konuşulamaz. Ama Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? “Ben Aleviyim”. Eee hani solcuydunuz! Ama efendim işte son hafta AK Parti tarafından bu meydanlarda söylenecekti, o yüzden bu stratejiyi boşa çıkarmak için yapılmış bir girişimdir,  diyeceksiniz. Öyle mi gerçekten, göreceğiz. 

Bu ülkenin her vatandaşı eşit haklara sahiptir ve birinci sınıf yurttaştır. Bu tür söylemler “solcu” olduğunu söyleyen bir partiye yakışmadı. Başkanın sağına alalım sizi.

Türkiye son hız seçimlere koşuyor. Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. Görünen o ki heyecanlı bir seçim olacak. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark 1-2 puan mertebesinde gözüküyor. Yani ortalıkta dolaşan kamuoyu yoklamalarının ortalaması bu yönde. Hangi aday önde derseniz her ikisi de olabilir. 

Muharrem İnce siyasi hakkını kullanıyor. Ama efendim şöyle oldu böyle oldu filan. Baylar bayanlar politika böyle bir şey. Siz de stratejiyi düzgün kurup Saadet Partisi liderini de aday yapsaydınız. Hem Kılıçdaroğlu hem de Karamollaoğlu aday olsaydı. Oyunu siz kursaydınız. Bir düşünün..

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@