banner163

16.05.2023, 10:09

Kazananlar, Kaybedenler

Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Klişe laftır ama altı doludur “Demokrasi kazandı”. Hem de her şeye ve herkese, tüm güç odaklarına rağmen. Dünyanın en gelişmiş diye adı geçen ülkelerinde dahi sandığına ve demokrasisine bu kadar sahip çıkanı bulamazsınız. Sonuçların açıklanması sırasında, yok AA önce iktidarın kazandığı sonuçları yayımlıyor lafları boştur. Bir kazan çorbadan alacağın kepçeye bakma sen, eninde sonunda o kazanın tümü boşalmış olacak. O eskidenmiş, çuvalla sabaha kadar bekleme filan. Birkaç saat içinde sandıkların merkezde kontrol altına alınması ve veri girişi gerçekleştiriliyor.

Kazanan doğru stratejidir, doğru isimdir. İkinci turun galibi -gökten taş yağmazsa- Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Milliyetçi, Atatürkçü seçmen gece gündüz FETÖ’cülerin sosyal medyadan övgü dizdiği adaya oy vermez. Sinan Oğan verin dese bile vermez. Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 0,5 bile yetmektedir ki tahminim yüzde 58-59 ile ipi göğüsleyeceği yönündedir. 

Kaybedenlerin başında ilkesiz siyaset gelmiştir. Pazar torbası gibi önüne geleni koyduğun bir ittifak ile bu işler olmuyormuş. Daha durun bol keseden dağıtılan milletvekilliklerinin hesabı da görülecek. Bu işin Kurultay kısmı var. Algı yöneterek, toplum mühendisliği ile bir yere kadar. Ama o yer seçim kazandırmıyor. 

Demokratik parti olduğunu söyleyeceksiniz ama parti örgütüne sormayacaksın, altılı masada gelen itirazlara kulak tıkayacaksınız, yapma etme diyenlere sırtınızı döneceksiniz. O zaman şimdi de hesabı ödeyeceksiniz. Kemal Kılıçdaroğlu bu seçim yapılmadan sonucu dizayn etmeye çalıştı, dış odaklar sosyal medya üzerinden destek verdiler, dizi videolar yayımladılar. Avrupa basını Kemal Kılıçdaroğlu hakkında övgüler dizdi. Çelik yelek filan giydirip algı operasyonu yaparak mağduru oynamaya kalktılar. Genel Merkezin kadrolu siyasetçilerini dinlediniz ama tabanınızı dinlemediniz. O halde hesap sizde, ödeyeceksiniz. Tahminim birinci turda aldığınız oyu dahi ikinci turda alamayacaksınız. 

Yazacak çok şey var. Bu seçim çok şeye işaret ediyor ama daha sonra. Siyaset için, kazanmak için hiç kimsenin adına şöhretine bakmaksızın kadrolarını yenileyen, bakanlarını sahaya süren, yenilenmekten korkmayan AK Parti bu seçimin galibidir. Siyaset kazanmak için yapılır, gönülleri hoş etmek, birbirine methiyeler düzmek için değil. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@