16.01.2021, 12:29

Aşı olan o genç avukata tavsiyem...

Aşı uygulaması tartışmalar içinde başladı. Yapılacak tüm eleştiriler bir yana, pandemiden kurtulmanın tek çaresi aşı. Yerli aşımızın olmasını gönülden isterdim. Ama yıllar içinde yapılan yanlışlar ne yazık ki bilim alanında geride kalmamıza neden oldu. 

14 Ocak Perşembe günü ülke çapında aşı uygulamaları başladı. Pandeminin başından beri canları pahasına en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları şimdi de aşı karşıtlığının önüne geçmek için mücadele veriyor. Aşı olurken paylaşılan fotoğrafların tek amacı bu. Sanıyorlar ki aşı olmayı statü göstergesi sandığımız için paylaşımlar sosyal medyada uçuşuyor. Aşı karşıtlığı zaten yıllardır yükseliyordu, COVID tartışmalarıyla pik yaptı. Şimdi hep birlikte buna karşı duruyoruz. Bugün yeryüzünde birçok hastalıktan kurtulduysak bunu aşılar sayesinde başardık. COVID’den kurtulmanın yolu da aşıdan geçiyor. 

Aşıyı desteklemek için aşı olan siyasi parti liderlerini de aşıyı desteklediklerini ancak sıralarını bekleyeceklerini açıklayan siyasi parti liderlerini de ayakta alkışlıyorum. Tercihleri farklı olsa da onlara inananları aşıya teşvik etmelerinin öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı dahi hastaneye giderken aşıyı ayağına getirten, sağlık çalışanlarının yükünü artıran parti liderinin ise tarihteki yerini alacağından hiç şüphem yok. 

AK Parti MKYK üyelerinin aşı olmasını ise tam bir fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Toplumsal amaca hizmet değil, tamamen kendilerini önceleyen bir davranış sergilediler. Sağlığı siyasete alet ettiler. Eminim ki tarihteki yerleri çok özel olacak. 

Eskişehir’de AK Partili Belediye Meclis Üyesi olan Fatih Özata aşı olduğunu duyurdu sosyal medya hesabından. Kendisi sağlık çalışanı değil. Bu nedenle aşı önceliği listesinde birinci sırada değil. Tepkiler gelince Eskişehir’de birkaç özel hastanenin avukatı olduğunu ve özel hastanede temaslı olduğu için aşı olmasının uygun olduğunu açıkladı. Eğer kriterleri böyle eğip bükersek herkes öncelikli aşı grubunda olur. 

Ben size kısaca anlatayım

Özel sağlık kuruluşları için Sağlık Bakanlığı personel girişlerinin yapılması için ekip isminde bir giriş ekranı açtı. Özel sektörde çalışan sağlıkçılar bu ekran üzerinden Bakanlığa bildirildi. Görünen o ki avukat beyin müvekkili olan hastane kendisini bu sayfa üzerinden sağlık çalışanı olarak bakanlığa bildirmiş. 
Yani Bakanlığın tüm sağlıkçıların bilgilerini toplamak için açtığı sistemi suiistimal etmişler. Kesinlikle bu yanıltıcı işlemi yapanlar hakkında işlem yapılmalıdır. Ve son olarak iktidar partisinde siyaset yapan genç avukata tavsiyem,  insanların hastalık ve ölüm korkusuyla yaşadıkları bu günleri fırsatçılığa dönüştürmek yerine siyaseti toplum için yapması.

Yorumlar (1)
Osman Çetin 3 yıl önce
Niçin bunu yaparlar.İnsanlarda Adalet duygusunu yok ederseniz inandırıcı olamazsınız.Her konuda olduğu gibi AKP zihniyeti burada da ortaya çıktı

Gelişmelerden Haberdar Olun

@