Bakan Tekin Nabi Avcı'yı andı ve teşekkür etti: Eskişehir'de eğitimde bir devrim yaşandı... Katkısı çok büyük

Eskişehir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eskişehir'in son 20 yılda eğitimde yaşadığı değişime ve ilerlemesine ilişkin verileri paylaşarak "Batılı ülkelerde bu tür değişikliklere devrim denir" dedi. Bakan Tekin, Prof.Dr. Nabi Avcı'yı da anarak özel olarak teşekkür etti...

EĞİTİM 02.09.2023, 17:24 02.09.2023, 17:40
Bakan Tekin Nabi Avcı'yı andı ve teşekkür etti: Eskişehir'de eğitimde bir devrim yaşandı... Katkısı çok büyük

Eskişehir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada Eskişehir'de son 20 yılda derslik sayısını iki katı artmasına dikkat çekerken, eğitimde yapılan yatırımlarda artışa da dikkat çekti. Bakan Tekin konuşmasında, eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı'ya da özel bir teşekkürde bulundu. 

"Eskişehir'de derslik sayısı da, öğretmen sayısı da iki katına çıktı... Batılı ülkelerde buna devrim denir"

Eskişehir'de son 20 yılda derslik sayısının 4 bin 130'dan 8 bin 292'ye yükseldiğini ifade eden Bakan Tekin, Eskişehir'deki derslik sayısının 2 kat arttığını ifade ederek, "Aynı rakam öğretmen sayısı için de geçerli. 2002-2003 eğitim öğretim yılında 6 bin 468 öğretmenimiz vardı, şimdi ise 13 bin 135 öğretmenimiz var. Bu önemli. Ortalama bir Batı ülkesinde eğitim öğretimle ilgili istatistiklerde, göstergelerde bu türden büyük değişiklikler devrim olarak nitelendirilir. Biz çok fazla içinde yaşadığımız için bunun farkında değiliz belki. O yüzden bunu hatırlatmak gereği hissettim" dedi.

"Eskişehir'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 22 civarında... Öğretmen başına düşen öğrenci sayıları da çok iyi"

Bakan Tekin, "Derslik başına öğrenci sayısı itibarıyla baktığımızda da Eskişehir'de şu an itibarıyla ilköğretimde, ortaöğretimde toplamda derslik başına düşen öğrenci sayımız 22 civarında. Bu da oldukça güzel bir gösterge. Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla baktığımızda da ilkokullarda 15, ortaokullarda 12, ortaöğretim kurumlarında 11. Bu da çok iyi bir gösterge" dedi.

"Nabi Hoca'nın bakanlığı döneminde kendisinin müsteşarıydım, çok büyük katkıları var, ayrıca teşekkür etmek istiyorum"

Bakan Tekin, "O yüzden de burada emeği geçen valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Kuşkusuz Nabi Hoca'nın (Prof.Dr. Nabi Avcı)  bakanlığı döneminde burada ben kendisinin müsteşarıydım, çok büyük katkıları var. Ona da ayrıca teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. 

Bakan Tekin Eskişehir'de Büyükşehir'e seslendi: Yeni okullar yapmak istiyoruz, engel değil destek olun

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@