Erdoğan'dan Eskişehir'e binlerce kişilik istihdam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir OSB'de Çinli Haier firmasının fabrikası ve 52 fabrika ve alt yapı yatırımının açılışını yaptı... Eskişehir'e büyük istihdam sağlayacak müjdeyi de verdi!

EKONOMİ 23.10.2021, 15:48 23.10.2021, 18:59
Erdoğan'dan Eskişehir'e binlerce kişilik istihdam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Danışma Toplantısı'nın ardından Eskişehir OSB'de Çinli Haeir firmasının fabrikası ve 52 fabrika ve alt yapı yatırımının açılışını yaptı... Eskişehir'e büyük istihdam sağlayacak müjdeyi de verdi! 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

"Haier Beyaz Eşya Fabrikası ve 52 yeni fabrika ve altyapı yatırımlarının açılışı vesilesiyle bir aradayız. Henüz gidemediğimiz yerlerdeki açılışlar da sırayla bekliyor. Sayamadığımız birçok şehrimize yeni üretim tesisleri kazandırdık. Bugün de kültür ve medeniyetlerin buluşma noktası Eskişehir'deyiz... 

Hedefimiz güçlü potansiyele sahip Eskişehirimizi ve Türkiye'yi hak ettiği yere getirmektir. Bu yatırımlara büyük ve güçlü Türkiye yolunda yeni adımlar olarak bakıyoruz. 

Bu yatırımların hepsi değerli... Haeir yakın zamanda dünya devlerinden olan General Electric'in ev aletleri kısmını ve Candy Hoover'ı da kendi bünyesine kattı. Güvenli liman olarak da Türkiye'yi seçti. Kurutma makinası tesisi üretime başladı. 900 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca bulaşık makinası fabrikası için de çalışmalar sürüyor. 700 kişiye ekmek kapısı olacak. İnşallah haziran ayında faaliyete geçecek. Bu yatırımlarla Türkiye Haier'in Avrupa'daki en büyük yatırım üssü haline geliyor."

Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazanmaya devam edecektir. Bugün Haier ile beraber salgının zorlayıcı şartlarına aldırış etmeden 52 fabrikanın daha açılışını gerçekleştiriyoruz.

639 milyon lirayı buluyor bu yatırımların tutarı.... Bu yatırımlarla birlikte birçok alanda ithal ettiğimiz ürünleri üretmiş olacağız. Üretim kapasitemizi arttırıyoruz. Türkiye artık geçmişte ülkemizde esamesi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale gelmiştir."

"Eskişehir yatırımlar için biçilmiş kaftandır"

"Bu yatırımlar için Eskişehir'in seçilmiş olması fevkalede isabetlidir. Çünkü Eskişehir yatırımlar için biçilmiş kaftandır."

"Eskişehir OSB'de yeni yatırımlarla istihdam 57 bine çıkacak"

"Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 43 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Yeni yatırımlarla bu sayı 57 bine ulaşacak. 

Bugün açılışını yaptığımız yatırımlarla OSB'miz yeni bağlantı yollarına ve alt yapıya kavuştu. Şehirlerimize kazandırdığımız bu planlı sanayi bölgeleri sayesinde ülkemiz yoluna dolu dizgin devam ediyor. 

Salgına  rağmen cesurca yatırımlarını gerçekleştiren babayiğit sanayicilerimize teşekkür ediyorum."

"Şehirlerimize iltifatımızı lafla değil, hizmetle yapıyoruz... Eskişehir'i de hiçbir zaman yalnız bırakmadık"

"Eskişehir, 1 milyar dolara yaklaşan rakamıyla ülkemizin en çok ihracat yapan şehirlerimizden biri... 

Biz şehirlerimize iltifatımızı lafla değil, hizmetle yapmayı tercih ediyoruz. Eskişehir'imizi de hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Eskişehir'e yaptığımız yatırımlar 30 milyar lirayı aştı."

"Buradan bir müjdeyi de vermek istiyorum... Sivrihisar Organize Sanayi Bölgemizi de bu yıl sonunda tamamlıyoruz"

"Buradan sanayicimize bir müjde vermeyi de özellikle arzuluyorum. Sivrihisar Organize Sanayi Bölgemizi de bu yıl sonunda tamamlayarak sanayicimizin hizmeytine sunuyoruz. 

Bugün Eskişehir'de bir adet teknopark ve arge merkezi bulunuyor. Teknopark için 23 milyon hibe destek verdik. Buradaki işyerlerine muafiyet de sağladık. 

TÜBİTAK aracılığı ile akademi ve bilim insanları ve özel projelere 600 milyon liradan fazla kaynak aktardık. 

Bizim siyasetimiz laf siyaseti değil, eser ve hizmet siyasetidir. Pusuya yatanlara sesleniyorum. Bu ülkedeki istikrar ve güveni bozmaya kimsenin gücü yetmez. 

Bizim gündemimiz yatırımdır, geleceğe eser bırakmaktır, vatandaşımızın refahını artırmaktır. 

Ülkemize kazandıracağımız bir kuruş için bile aşkla çalışıyoruz. Sanayicilerimize bir ülkeye yatırım yapmak için ne beklersiniz diye sorsan hepsi aynı şeyi söyleyecektir. 

19 sene boyunca tüm enerjimizi ülkemizi duble yollarla donatmaya, limanlar inşa etmeye, yurdun dört bir yanını demir ağlarla örmeye harcadık."

"Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa ve dünyanın elektrikli araç ve batarya üssü haline getirmektir"

"Teşvik sistemimizi sürekli geliştirerek yatırım yapan firmalara destekler sağladık. Teknopark sayımız 100'e yaklaştı. Üniversite sayılarımızı arttırdık. Yüksek öğretimdeki kapasite sorununu çözdükten sonra, şimdi tüm gücümüzü niteliğin yükselmesine vakfettik. Meslek liselerine yeniden itibar kazandırmak için çalışıyoruz. Teknofest'te grençlerimizin başarılarına şahitlik ediyoruz. Yapay zeka için çalışmalara başladık. Elektrikli araçlar için önemli adımlar attık. 

Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa ve dünyanın elektrikli araç ve batarya üssü haline getirmektir. 

"Hedefimiz Made in Turkey değil, Made in Türkiye"

"Gençlere karşı da sorumluluklarımız var. İklim değişikliğine karşı Paris İklim Anlaşması'nı onaylayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Hedefimiz Made in Turkey değil, Made in Türkiye markasının dünyada hak ettiği yere ulaşmasıdır. 

Elbette bize yönelik engelemeler, yıldırma stratejileri ve saldırılar olacaktır. Müteşebbislerle birlikte altından kalkamayacağımız yük yoktur."

Erdoğan konuşması sonrasında Haier firması, törene katılan Bakanlar, milletvekilleri ve fabrikaların yetkilileri ile birlikte kurdelay keserek yatırımların açılışlarını gerçekleştirdi. 

Erdoğan'ın Eskişehir OSB'deki açılıştaki konuşmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz 

Erdoğan Eskişehir'e yapılan yatırımları saydı ve sordu: Belediye ne yaptı? Detaylar için tıklayın... 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@