banner163

Erdoğan Eskişehir'de yapılanları saydı ve sordu: Belediye ne yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Eskişehir Millet Bahçesi ile birçok yatırım ve tesisin bulunduğu, toplam yatırım tutarı 3 milyar lirayı geçen yatırımların açılışını gerçekleştirdi ve Eskişehirlilere seslendi: Bunlar özetin özeti... Biz neler yaptık, belediye neler yaptı...

SİYASET 23.10.2021, 17:20 24.10.2021, 11:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda katıldığı törende aralarında Eskişehir Millet Bahçesi, yeni İl Halk Kütüphanesi, Olimpik Yüzme Havuzu gibi birçok yatırımın bulunduğu toplam yatırım tutarları 3 milyar lirayı gelen Eskişehir'e yapılan yatırımların açılışını gerçekleştirdi. 

Erdoğan konuşmasında, Vilayet Meydanı'na gelmeden önce Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Haier firmasının fabrikası ve 52 fabrika ve alt yapı yatırımının da açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "Kurulan her yeni fabrika ile , her yeni istihdam ile ülkemiz hedeflerine bir adım daha yaklaşmaktadır. Bu noktaya kolay gelmedik. Her alanı kapsayan yatırımlarımız sayesinde ülkemiz bu güce kavuşmuştur. Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımları 5'e, 10'a katlayan yatırımlar yaparak büyük Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi. 

"Toplam yatırım bedeli 3 milyar lirayı geçen 106 eser"

"Burada toplam yatırım bedeli 3 milyar lirayı geçen 106 eserin toplu açılış törenini yapıyoruz. 

3 anaokul, 7 ilkokul, 5 ortaokul, Osmangazi Üniversitesi fakülte binaları, 1200 yataklı ve 1500 yataklı iki yükseköğretim öğrenci yurdu... 

Sağlık'ta yeni 112 acil merkezi... 

TOKİ'nin yaptığı, kapalı otoparkı ve sosyal donatıları ile Eskişehir Millet Bahçesi'nin resmi açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. 

Tabiat parklarından, sel kapanlarına kadar, birçok hizmetin açılışını da bugün yapıyoruz. Birçok kurumumuzun tamamlanan hizmet binalarını, lat yapı ve enerji yatırımlarını, Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projelerimizin de açılışını yapıyoruz."


"Eskişehir'in gururu TEI'nin alt yapı yatırımlarını ve çok önemli projelerini de tamamladı. Bugün bunların da resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. 

Beylikova, İnönü ve Günyüzü ilçe belediyelerimizin ilçelerine kazandırdığı hizmetlerin de resmi açılışını bugün yapıyoruz. 

Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, mühendisinden, işçisine herkesi tebrik ediyorum. İnşallah Eskişehir'i bundan sonra da yatırımlarla, hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz. 

Sizlerle gurur duyuyorum." 

"Ülkeyi yönetmek nasip işidir. Yıllarca bu ülke bize bunu nasip etti. Yıllarca vakti harcanan bir ülkeyi dünyanın en üst liglerine çıkardık. Kalkınma hamlelerimiz ile Türkiye'yi gelişmelere yön veren, en çok sözü dinlenen ülkeler arasına dahil ettik. Bunun için çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi veseyetçilerle uğraştık, yeri geldi darbecilerin silahları ile burun buruna geldik, yeri geldi ekonomi tetikçileri ile uğraştık, yeri geldi yaşan ve çarpıtma rüzgarına karşı mücadele ettik... Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletin de desteği ile hepsinin üstesinen geldik.

İşte 2023'ün, yani büyük ve Türkiye hedefinin eşiğindeyiz. Gençlere bırakacağımız en büyük miras Türkiye'nin 2023 vizyonunu şekillendirmeye başlıyoruz. İnsanlarımızın geleceklerine umutla bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımız yok mu, elbette var... Ekonomide, siyasette sıkıntılar var. Ama biz 19 yıldır attığımız her adımda sıkıntılarla karşılaştık. Engelleri aşarak ülkemizi büyüttük, zenginleştirdik. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım ardından bizi demir parmaklık ardına koyanlar bizi bu yoldan vazgeçireceklerini sandılar. 

Nice şer güçler aynı gayeyle harekete geçirildi. Ekonomide sıkıştırıldığımız tablo da asla Türkiye'nin gerçek yerini ifade etmiyor.

19 yıldır nasıl bu ülkeyi kimseye yem etmediysek, nasıl tüm kötü heveslilerin niyetlerini kursaklarında bıraktıysak, bu defa da aynı şeyi yapacağız. 

2023 hedeflerimize ulaşmak dışından her hesap sandıktan dönmeye mahkumdur. Küresel ekonomideki çalkantılar yeni değildir. Korona virüs salgını bu sorunların her alanda ortaya çıkmasına vesile oldu. Gelişmiş diye tabir edilen ülkelerin aslında ne derece kırılgan oldukları görüldü. Batı'nın sömürgelerle başlayan refah düzeyinin gerçekte bir sırça köşkten ibaret olduğu ortaya çıktı. 

Türkiye gibi ülkeler kendilerini bu süreçten ayrıştırmayı başardı." 

"Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir... Ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecek"

"Dünyadaki fiyat artışlarından biz de etkilendik. Küresel fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanlarımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Yatırımları artıracak, istihdamı teşvik edecek bir politikayla bu küresel krizi ülkemiz için bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. 

Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir. Bize muhalefet edenlerin bu ülkenin geçmişinde en ufak bir eserleri olmadığını unutmayınız. Geçmişte inşa edilen her yola, baraja, havalimanına, tünele karşı çıkanların bu ülkeyi kalkındırmak diye bir derdi olabilir mi..." 

"Şu Eskişehir'de mevcut suyu içebiliyor musunuz"

"Şu Eskişehir'de mevcut suyu içebiliyor musunuz? Bir Büyükşehir'in görevi nedir. Vatandaşına tertemiz pırıl pırıl su içirmektir. 

Öyleyse dikkatli olacağız, 2023'e iyi hazırlanacağız. 

Muhalefet diyor ki... Neymiş, iktidar olurlarsa devletin uçaklarını satacaklarmış. Sizin işiniz gücünüz bu zaten. Siz bu devlete bir şey kazandırmıyorsunuz, neyi var neyi yoksa nasıl satarız ona çalışıyorsunuz... "Biz gelince bu uçakları satacağız" diyorlar... Biz ise almaya devam edeceğiz."


Kılıçdaroğlu'na sert tepki: "Selo'nun anası ana da, Yasin Börü'nün anası ana değil mi!" 

"Ülkemizin Afrika ile olan ekonomik potansiyelini 50 milyar dolara çıkarmak için gayret ederken, onlar ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyor... 
Biz ise o derelere kurduğumuz bentlerle, barajlarla milletimize hizmet götürüyoruz. Bunların tek gayesi dışarıdan kulaklarını üflenen süflelerle ülkede yapılan yatırımlara takoz olmak, engellemektir... Ülke düşmanlarının dümen suyuna da girerler. Bunlar terörist Selo ile bir olurlar... Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi? Şimdi kalktılar onu içeriden nasıl çıkaracaklarını gayesi içindeler. Yargı ne diyorsa o... Selo'nun eşi televizyona çıkıyor. Çocuklarıyla masumane oturduğunu söylüyor... Peki ya bizim toprak altında yatan masum çocuklarımız, Yasin Börü'nün ailesi ne? Onlar masum değil mi? Onları nereye koyacaksın... Sen anasın da, Yasin'in anası ana değil mi? 

Erdoğan'dan büyükelçiler talimatı: "Talimatı verdim, istenmeyen adam ilan edilecekler"

"Öbür tarafta yatıyorlar, kalkıyorlar Kavala, Kavala... Kavala dediğin Soroz'un Türkiye şubesi... 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, Türkiye... Burası öyle zannettiğiniz gibi bir kabile devleti değil. Burası anlı şanlı Türkiye... 

Gerekli talimatı ben Dışişleri Bakanımıza verdim. Ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların hemen istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen ilan edeceksiniz, dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar. Türkiye'yi tanımadıkları gün burayı terk edecekler." 

"Ülkenin derdiyle dertlenmeyince, gelecek nesillere karşı sorumluluk hissetmeyince, omurga olmayınca her yöne dönmek olur... Bay Kemal bunlarla beraber değil mi? Selo aşağı, Selo yukarı diyor... Beraber yatıp kalkıyorlar. Biz senin oturup kalktığın yerden değiliz... Biz milletimizle oturur, milletimizle kalkarız. Milletimize yan bakanla da en ufak bir dostluğumuz olmaz. 

Bugüne kadar nasıl dimdik durduysak bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz." 

"Eskişehir'den başlayarak 81 vilayetin tamamında vatandaşlara bu hakikatleri anlatmak için çalışıyoruz, çalışacağız. 

Türkiye'nin 21. yüzyılın parlayan yıldızı olacağından zerre kadar şüphe duymuyoruz. Atalar, "tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmazmış" derler. Biz ülkemize bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız hizmetlere güvenerek milletimize güzel bir gelecek vaad ediyoruz. 

Muhalefetin aynı hezeyanları döndürüp dolaştırıp anlatmasının 84 milyon vatandaşımızın hiçbirine bir faydası yok. Ama bizim hizmetlerimizin her vatandaşımıza faydası var."

"Eskişehir'e biz neler yaptık... Belediye neler yaptı..."

"Son 19 yılda Eskişehir'e yaptığımız yatırımlardan bazılarını sizlerle kısaca paylaşmak isterim... 

Biz neler yaptık, belediye neler yaptı... 

3 bin 38 yeni derslik... Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni kurduk... 5896 kişi kapasiteli yüksek öğretim yurt binaları açtık... 33 bin seyircili stadyumun da dahil olduğu 31 spor tesisi kazandırdık... Sosyal yardımlarda 1,3 milyar liralık kaynak aktardık Eskişehirli vatandaşlarımıza... 

23 sağlık tesisi inşa ettik... 1081 yataklı Şehir Hastanemiz nasıl, memnun musunuz? 

Biz buyuz... 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi... Memnun musunuz? 

Sivrihisar Devlet Hastanesi ile birlikte 4 sağlık tesisimizin inşası sürüyor..." 

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla 9 bin 358 konutu tamamladık Eskişehir'de... 5 binden fazla konutun inşasına devam ediyoruz. Odunpazarı ilçemizde 2 bin 400 yeni konut üretmek için proje çalışmalarını bitirdik. 

Riskli yapıların tespiti ardından 10 binden fazla bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. 80 milyon destek kaynak sağladık. 

Şehrimizde 3 millet bahçesi projesi bulunuyordu. Eski stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesi'ni tamamladık... Nasıl buldunuz? Biz buyuz...

Beylikova Millet Bahçesi var... Odunpazarı'nda Millet Bahçesi yer seçimini bitirdik, yakında başlıyoruz..." 

Alpu - Mihallıçık ve Sarıcakaya yolları için tarih verdi


"İnşası süren Eskişehir, Alpu - Mihalıççık yolunu 2 yıla, Sarıcakaya yolunu ise 3 yıla kadar tamamlıyoruz. 

Eskişehir 1. Ana Jet Üssü'ne bir intisak hattı için çalışmalara da başladık. 

Eskişehir'de Milli Lokomotif üretme projesini hayata geçiriyoruz. 

Raylı taşıtlarda kullanılan dizel motorun üretimini de Eskişehir'de başlatmayı amaçlıyoruz.

Eskişehir'e 9 baraj ve 11 gölet kazandırdık. Eskişehir'de 105 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 70 bin dekarı daha suyla buluşturacağız.  

2,3 milyar lira Eskişehirli çiftçilere destek verdik... 

Yakında Sarıcakaya ve Mihalgazi'ye de doğalgazı götürüyoruz."


"Eskişehir'de özetin özeti bile anlatmakla bitmiyor... İnşallah başka yatırımlar da yapacağız" 

"Eskişehir'e özetin özeti bile anlatmakla bitmeyecek eserler kazandırdık. İnşallah Eskişehir'e başka yatırımlar da kazandırmaya devam edeceğiz. 

2023'e kadar ne yapacağız? Çalışacak mıyız? Durmak yok yola devam diyor muyuz... Var olun..."

Cmhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de  yapılan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi... Töreni aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@