ESKİ Genel Kurulu'nda şok! Suya zam kararı oy çokluğu ile reddedildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Kurulu'nu su tarifesine zam için olağanüstü topladı. Ama genel kurulda inanılmaz bir tartışma çıktı, CHP'liler birbirine girdi. AK Parti grubu zam oranına karşı çıkarken, Kazım Kurt da verdiği başka bir önerge gündeme alınmayınca ret oyu verdi. Kazım Kurt ile birlikte iki meclis üyesi de ret oyu verince, 23'e 19 oy çokluğu ile su tarifesine yüzde 40'lık zam talebi reddedildi! Büyükerşen de şok oldu...

EKONOMİ 18.07.2022, 18:52 20.07.2022, 01:45
ESKİ Genel Kurulu'nda şok! Suya zam kararı oy çokluğu ile reddedildi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından, Eskişehir'de kullanma suyu tarifelerine zam yapılması gündemi ile ESKİ Genel Kurulu olağanüstü toplandı. 

Genel kurulda AK Parti grubu belirlenen yüzde 40'lık zam miktarına karşı çıkarak ret oyu verirken, CHP'li meclis üyelerinin oyçokluğu ile zam kararını onaylaması bekleniyordu ancak beklenmeyen bir tartışma yaşandı ve CHP'li meclis üyeleri kırsal mahalle tarifeleri konusunda birbirine girdi.

Kazım Kurt ve CHP'li İbrahim Arslan arasında tartışma yaşandı 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un verdiği önerge komisyonda kabul edilmeyince Kazım Kurt ve Komisyon Başkanı CHP'li İbrahim Arslan arasında tartışma yaşandı. Kazım Kurt'un Odunpazarı'nda köy statüsünden mahalle statüsüne geçen kırsal mahallelerin de suda indirimden faydalanması gerektiği için yönetmelikte değişiklik yapılması talebi komisyonda gündeme alınmadı. 

Talebinin komisyon görüşmesinde gündeme alınmadığını gören Kazım Kurt tepki gösterirken, İbrahim Arslan konuyla ilgili kanuni boşluklar olduğunu savunarak kanuni olarak mümkün olmadığını söyledi. 

Yaşanan tartışmalarda bazı CHP'li meclis üyelerinin kanunda sıkıntı göstermesine AK Parti Grupbaşkanvekili Murat Özcan da tepki göstererek, "Taraflar kendi arasında anlaşıp gelmemiş, bunu da bize fatura etmeye kalkmayın" dedi. 

Büyükerşen de, "Daha önce üzerinde anlaşılıp gelinmesi gereken bir konu, anlaşıp gelmeniz gerekirdi. Sizler aranızda görüşün, Danıştay'a sorun, İçişleri Bakanlığı'na sorun gerekirse öyle gelin. Yine bir olağanüstü toplantı yapıp görüşürüz" dedi. 

İşte o an... Büyükerşen'e ve CHP grubu kararına muhalefet eden Kazım Kurt, iki meclis üyesi ile birlikte, AK Parti grubunun zammı ret oylarına katıldı, AK Partililer ile birlikte ret oyu verdi 

Kazım Kurt önergesi kabul edilemeyince ret verdi... CHP'li iki meclis üyesi de ona katıldı... AK Parti grubu oylarıyla birleşince zam talebi reddedildi 

CHP grubunda yaşanan bu tartışma herkesi şoke ederken, uzun süren tartışmalar ve çözüm yolu arayışları sonrasında inanılmaz bir gelişme oldu ve suya yapılan zamlı tarife oyçokluğu ile reddedildi. Kazım Kurt da kendi önergesi gündeme alınmayınca ret oyu verdi. 

AK Parti grubu yüzde 40'lık zam oranına yüksek olduğu için karşı çıkarken, Kazım Kurt ve CHP'li meclis üyeleri Nihat Çuhadar ve Murat Erginbaş daha  AK Partililer ile ret oyu vermiş oldu. 

Yapılan oylamada 23'e 19 oy çokluğu ile zam talebi reddedildi. 

Yaşanan bu sonuç üzerine Yılmaz Büyükerşen de büyük şok yaşadı. 

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında perşembe günü toplanacağı belirtilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi sonrası nasıl bir gelişme yaşanacağı merakla bekleniyor. 

Yeni bir ESKİ olağanüstü genel kurulu toplanıp yüzde 40'lık zam kararının yeniden görüşülebileceği ifade edilirken, CHP grubunda yaşanan tartışmanın yankıları da merak ediliyor. 

Hasan Burgaz böyle duyurdu... İşte o an - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@