banner163

Kütahya alevler içinde! Dev yangın

Kütahya'da çıkan orman yangını ile mücadele sürüyor...

HAYAT 24.07.2022, 22:24 25.07.2022, 08:04

Kütahya'nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale akşam saatlerinde de devam ediyor... 

Havadan müdahale ediliyor

Küreci köyü ile Samrık köyü arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopteri ve uçağı sevk edildi.

Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yaptığı açıklamada, yangını söndürmek için ekiplerin bölgeye sevk edildiğini söyledi.
Bölgeye yangın söndürme uçağı ve helikopteri talep ettiklerini belirten Dündar, "Yangın, tepe yangını şeklinde sürüyor. Ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Şu anda yangını kontrol alma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale edildiğini duyurdu. Yangının tahmini 20 hektarlık karaçam ormanında etkili olduğu öğrenildi.

Ekipler bölgede yangına mücadeleye devam ederken, bölgede tahliyeler de gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Orman Bölge Müdürlüğü'nden saat 23.00'te yapılan açıklamada, "Bugün ülke genelinde 23 orman yangını ve 14 kırsal alan yangını ile mücadele ettik. 34 yangını kontrol altına aldık. Devam eden yangınlar: Kütahya Emet, Manisa Akhisar, Mersin Toroslar" denildi. 

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Köreci köyündeki orman yangınını karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, "Ciğerlerimiz yanıyor, üzüntümüzün tarifi yok. Ormanlarımızı yangından korumak için cansiparane çalışan tüm ekiplerimize ve yangınla mücadelede gönüllü görev alan hemşehrilerimize kolaylıklar diliyoruz" dedi. Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yangın söndürme çalışmalarına gece boyunca devam edileceğini ifade etti. Dündar, 29 arazöz, 6 dozer, 3 greyder ve 8 su ikmal aracı ile vatandaşların katkısıyla bölgede söndürme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Güzel de çalışmaları yakından takip ediyor.

Küreci köyü boşaltıldı

Kütahya'nın Emet ilçesindeki orman yangınına müdahale sürerken, 97 kişinin yaşadığı 45 haneli Küreci köyü ve çevresinde bulunan yayla evleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Yaylada ahırlardaki hayvanlar da vatandaşlar ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bölgelere nakledildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Çelik, yangını söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterlerle devam ettiğini ifade etti. Vatandaşlar, geceyi araçlarının içerisinde geçirdi.


Sabah saatlerinde yerleşim yerlerine yakın bölgenin kontrol altına alındığını, yangının 200 hektarlık alanda devam ettiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “İlk andan itibaren Devletimizin tüm imkanlarıyla seferber olduk. 2 gece görüşlü helikopter, 58 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye, 6 dozer, 650 personelle yangınla mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Bölgede sabah saatlerinde etkili olması beklenen rüzgarın yangını büyütmemesi için teyakkuza geçildiğini kaydeden Vali Çelik, “OGM koordinesinde, her ihtimale karşı 28 helikopter ve 5 uçak yönlendirildi. Temennimiz sabah olmadan yangını tamamen kontrol altına almak” dedi.

Kütahya'da süren yangından görüntüleri aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz 

Kütahya yangınında son durum... 26 helikopter, 9 uçakla müdahale - Detaylar ve videolar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@