Kütahya için teyakkuz! 26 helikopter, 9 uçak

Kütahya'da rüzgarın etkisiyle geniş bir alanı etkileyen orman yangını ile gece görüşlü helikopterlerle gece süren mücadele sabah saatlerinde de devam etti. 26 helikopterin ve 9 uçağın görev yaptığı yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

HAYAT 25.07.2022, 07:45 25.07.2022, 09:52

Kütahya'da rüzgarın etkisiyle geniş bir alanı etkileyen orman yangını ile gece görüşlü helikopterlerle gece süren mücadele sabah saatlerinde de devam etti. 26 helikopterin ve 9 uçağın bölgeye yönlendirildiği açıklandı. 

Kütahya'nın Emet’in Küreci köyünde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor.

200 hektarlık alanı etkiledi

Yerleşim yerlerine yakın bölgenin kontrol altına alındığını, gece saatlerinde yangının 200 hektarlık alanda devam ettiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “İlk andan itibaren Devletimizin tüm imkanlarıyla seferber olduk. 2 gece görüşlü helikopter, 58 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye, 6 dozer, 650 personelle yangınla mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Bölgede sabah saatlerinde etkili olması beklenen rüzgarın yangını büyütmemesi için teyakkuza geçildiğini kaydeden Vali Çelik, “OGM koordinesinde, her ihtimale karşı 28 helikopter ve 5 uçak yönlendirildi. Temennimiz sabah olmadan yangını tamamen kontrol altına almak” demişti. 

26 helikopter ve 9 uçakla...

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, Kütahya'da devam eden yangın için 26 helikopter ve 9 uçağın seferber edildiği açıklandı. 

Yangınla mücadele devam ediyor. 

Son gelişmeler az sonra...

Kütahya’nın Emet ilçesi, Küreci köyünde çıkan orman yangınına müdahale havadan ve karadan devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü, 14 saati geçen  yangına 26 helikopter ve 9 uçak yönlendirdi. Bölgeye ulaşan helikopterler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalarına başladı. Yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olan yangına yaklaşık 650 personel, 78 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye aracı ve 8 dozer görev yapıyor.

Kütahya yangını kontrol altına alındı 

Kütahya'nın Emet ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınının 15 saat sonra kontrol altına alındığı açıklandı. 

Kütahya'da dev yangın! Kütahya yangınından videoları izlemek için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@