Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması! Yeni varyant Türkiye'de görüldü mü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüsün yeni varyantı ile ilgili açıklama... Türkiye'de görüldü mü?

SAĞLIK 23.08.2023, 12:56 24.08.2023, 13:24
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması! Yeni varyant Türkiye'de görüldü mü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini açıkladı. Koca, "Hala Kovid görülüyor mu, evet görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kovid-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmedi. Hala Kovid görülüyor mu, evet görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız müsterih olsun, endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Griple ilgili süreç nasılsa aynı olmalı. Yaşlılarımız kalabalık ortamlardan, grip vatandaşlardan uzak kalmalı."

Bakan Koca kızamık vakaları ile ilgili de, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde KIZAMIK vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@