Belçika "turuncu kod"a geçti! Hangi zorunluluklar kaldırıldı?

Belçika, koronavirüs salgını ile mücadelede "turuncu kod"a geçti... Hangi zorunluluklar gevşetildi, yeni kararlar neler?

SAĞLIK 20.02.2022, 17:55 20.02.2022, 18:41
Belçika "turuncu kod"a geçti! Hangi zorunluluklar kaldırıldı?

Belçika'da İstişare Komitesi tarafından alınan yeni kararlar uygulanmaya başladı. 

11 Şubat günü yaptığı toplantıda İstişare Komitesi tarafından alınan kararlara göre Belçika,18 Şubat Cuma gününden itibaren koronavirüs barometresinde 'turuncu kod' konumuna geçti.

Belçika "turuncu kod"a geçti

Belçika,18 Şubat Cuma gününden itibaren koronavirüs ile mücadelede 'turuncu kod' durumuna geçti. Alınan yeni kararlar ile birlikte etkinlikler, eğlence aktiviteleri ve konaklama endüstrisi için kuralların daha rahat hale getirildği belirtildi.

Otel, restoran ve kafeler için yeni uygulama nasıl olacak?

Kapanış saati, masa başına düşen kişi sayısı kısıtlaması ve oturarak tüketme zorunluluğu yürürlükten kalkacaktır. - Maske takılması sadece personel için zorunludur. - Gece hayatı %70 kapasiteyle yeniden açılabilecektir.

Etkinlikler nasıl olacak? 

İç mekânda ve dış mekanlarda halka açık tüm etkinliklere her zaman izin verilecek. Maske kullanılması şu durumlarda zorunlu tutuldu: Oturulan iç mekân etkinliklerinde maske takılmalıdır. Hareket edilen iç ve dış mekân etkinlikleri sırasında sadece personel tarafından takılmalıdır. Covid Safe Ticket ibrazı, 50 kişilik tüm iç mekân etkinlikleri ve 100 kişilik açık hava etkinlikleri için zorunludur. 200 kişilik bir kapasiteye her zaman izin verilmekle birlikte, kapasite ancak aşağıdaki seviyelere yükseltilebilecektir: • Hareket edilen iç mekân etkinliklerinde %70 • Oturulan iç mekân etkinliklerinde ve tüm dış mekân etkinliklerinde %80. İç mekân etkinliklerinde karbondioksit ölçümünün ortalama 900 ppm (ppm:milyonda bir birime verilen isimdir) hedef değerinin altında hava kalitesi ile % 100. Azami 2 bin kişilik kısımlar kullanılmaktaysa veya Yerel Güvenlik Biriminin olumlu tavsiyesinden sonra ek kalabalık önleyici tedbirler alınırsa, açık hava etkinlikleri için %100.  Evliliklere ve cenazelere hala izin verilmektedir.

Havalandırma kuralları

İstişare Komitesi, kapalı alanların iyi havalandırılmasının önemini vurgularken, karbondioksit ölçümünün 1500 ppm sınır değerine veya kişi başı 18m3 havalandırma veya kişi başı saatte 18m3 hava temizleme debisine ulaşıldığında, kapasite sınırlandırılmalı veya başka önlemler alınmalıdır kararı verdi. 

Uzaktan çalışma nasıl olacak?

Uzaktan çalışma zorunluluğu yürürlükten kaldırılmıştır. Bununla birlikte, mümkün olduğunca uzaktan çalışma hala tavsiye edilmektedir. Alışveriş 18 Şubat Cuma gününden itibaren alışverişte herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır. Gece dükkanlarının kapanış saati sınırlaması uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır. *. Maske takma zorunluluğu Maske takma zorunluluğu, 19 Şubat 2022 tarihinden itibaren 12 yaşın üstündekiler için geçerli olacaktır.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@