banner163

Eskişehir için alarm! Türkiye'de birinci sıraya yerleşti

Koronavirüs salgınında Eskişehir için alarm! Nüfusuna göre en çok vaka görülen iller arasında birinciliğe yerleşti...

SAĞLIK 21.03.2022, 18:44 22.03.2022, 13:35
Eskişehir için alarm! Türkiye'de birinci sıraya yerleşti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Mart 2022 arası koronavirüs illere göre 100 bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı... Son verilere göre, geöçen haftaya göre düşüş görülse de Eskişehir Türkiye'de en çok vaka görülen birinci il oldu!

Eskişehir'de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 709,95 olarak açıklandı. Eskişehir'de önceki hafta 100 bin kişide görülen vaka sayısı 856,33 olarak açıklanmıştı.

Eskişehir nüfusuna göre Türkiye'de en çok vaka görülen il oldu 

Açıklanan son verilere göre Eskişehir nüfusuna göre Türkiye'de en çok vaka görülen il oldu.

Haritayı büyültmek için üzerine tıklayın 

“Rehavete kapılmamamız gerekiyor” 

Kapalı alanlarda kimsenin maske takmadığını belirten vatandaş Mustafa Ünlüce, “Ben bir derneğin başkanıyım. Dışarıda maskesiz geziyorum, ama içeride hiçbir maske takılmıyor. Bunu artık yetkililer de bir şey demiyor zaten. Bu yüzden vakalar yüksek olabilir. Bizim şimdi rehavete kapılmamamız gerekiyor. Maskelerimizi hala takmalıyız. Ankara’da vaka sayıları düşüyormuş, soğuk olduğu için maskeyi dışarda da takıyorlarmış” diye konuştu. 

“Vaka sayıları ancak maske kullanımıyla ve hijyenle düşer” 

Bir diğer vatandaş Sevim Güneş de fazla serbest kalındığını düşündüğünü aktararak, “Her taraflar açıldı. Okullar açıldı, çocuklarımız okula gitmek zorunda. Genelde okullardan geldiğine inanıyorum, çocuklar tam hijyeni yapamadığını düşünüyorum. Eskişehir’de çok serbest yaşıyoruz ona bağlıyorum. En ufak ihtiyacımızda dışarıya çıkıyoruz. Maske takılıyor, ama burunlar açık. Tam maskeyi de kullanmayı bilmiyoruz. Vaka sayıları ancak maske kullanımıyla ve hijyenle düşer” dedi. 

“Genel olarak gençlerin maske taktığını şahit olmuyorum” 

Vaka sayılarındaki yüksekliğin gençlerin sosyalleşmesi ve maske kurallarına dikkat etmemesine bağlayan vatandaş Mustafa Akdı ise şu ifadeleri kullandı: 
“Eskişehir’de vaka sayılarının artma sebebi bence gençlerin hem çok fazla sosyalleşmesi hem de maske kurallarına dikkat etmemesi. Ben de maskesiz geziyorum, ama kapalı alanlarda maske takmaya özen gösteriyorum. Genel olarak gençlerin maske taktığını şahit olmuyorum. Bir şey yerken içerken maske takmıyorlar, ama diğer zamanlarda da maske takmıyorlar. Çok samimi oluyorlar genelde.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@