AK Parti'den tepki: Eskişehir Büyükşehir sosyal yardıma neredeyse pay ayırmamış

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi bütçe görüşmelerinde AK Parti'den tepki: Eskişehir Büyükşehir sosyal yardıma neredeyse pay ayırmamış

SİYASET 21.11.2022, 21:27 21.11.2022, 21:54
AK Parti'den tepki: Eskişehir Büyükşehir sosyal yardıma neredeyse pay ayırmamış

ESKİ Genel Kurulu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. 2023 yılı tasarı performans programı ve 2023 ile izleyen iki yılın bütçelerinin görüşüldüğü ve tartışmalar yaşanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Parti grubu sosyal yardım ve desteklere ayrılan bütçenin azlığına da dikkat çekti. 

AK Parti Grup Başkavekili Murat Özcan, belediyenin sosyal yardımlara bütçenin yüzde 2'sini bile ayırmadığını belirterek, "Anlaşılan o ki zaten bu memlekette desteğe ihtiyacı olanlara hükümet bakıyor, bize gerek kalmıyor diyorsunuz, ya da CHP'lilerin sürekli söylediği gibi bu memlekette bir ekonomik kriz yok" dedi. 

Özcan, "Bütçenizi okuduğumuzda diyoruz ki, Allah devletimize zeval veresin, Recep Tayyip Erdoğan'ı da başımızdan eksik etmesin. Çünkü bütçenizde tamamen neredeyse sırtınızı devlete dayamışsınız. Bunlar hep sizin verdiğiniz bilgiler. Gerçekleşen gelirlerinize bir bakıyorum. 2008'de 114 milyon 600 bin lira. 2021 yılında 1 milyar 96 milyon lira yani aşağı yukarı 9,5 kat bir ilerleme olmuş. Borçlarınıza bakıyorum. 2008'de 122 milyon lira iken, 2021'de 1 milyar 652 milyon. Borcunuz ise 14 kat artmış" dedi. 

Özcan, "4 milyar gider oluşturuyorsunuz. Merkezi idare gelirleriniz, demin söylediğim gibi Allah devlete zeval vermesin, 2 milyar 600 milyon. Bir önceki yıla göre yüzde 163 artış var. Eğer mazottur, elektriktir, dolardır artışı, hükümetin size fazladan verdiği 1,5 milyardan fazlasını yapıyorsa bize söyleyin hükümetten isteyelim. Yok değilse, burada kimse dolar arttı, mazor arttı edebiyatı yapmasın. Bütçeniz son 3 yılda 5 kat artmışken faiz ödemelerinizde sadece yüzde 20 artış görüyoruz. CHP'lilerin sürekli sözlediği faiz artışı olsaydı, o da şimdi 5 kat olacaktı dikkatinizi çekmek isterim" diye konuştu. 

Özcan, "Önümüzdeki yıl seçim yılı. Siz de bir seçim bütçesi yapmışsınız belli" dedi. 

Murat Özcan: Neden yapıyorsunuz değil, neden az yapıyorsunuz diyoruz - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@