banner163

Özcan: 783 milyon ayırmışsınız. Sevinelim mi yeni yol mu yapacaksınız yoksa?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili bütçede ayrılan o miktara dikkat çekti ve sordu...

SİYASET 21.11.2022, 21:36 21.11.2022, 21:47
Özcan: 783 milyon ayırmışsınız. Sevinelim mi yeni yol mu yapacaksınız yoksa?

ESKİ Genel Kurulu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubu alternatif yolların eksikliğine ve Eskişehir'deki trafik sorununun büyümesine de dikkat çekti, eleştirilerde bulundu. 

AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan "Bisiklet yolları konusunda da hep gerçekleşmeyi sıfır görüyoruz, artık bir olduğunu görmek istiyoruz. Tramvay alım ihalesinde de, 15 tramvay alımı ihalesi yaptınız, 30 Haziran 2022'de... Şu anda ihalenin sonucu da daha da açıklanmadı. Şunu öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda önümüzdeki yıl, 5 milyon 267 bin lira da tramvay hattı ilave yapım projesi var. 15 tramvay alımı yapıyoruz, ama çok küçük oranda yeni yol yapıyoruz. Bu 15 tramvay yeni yapacağınız yola mı yürüyecekler, yoksa eski yollara ilave mi olacak? 2017 yılında otobüsleri almak için oybirliği ile sizlere yetki verdik. 300'e yakın otobüs alındı. O gün de uyardık, şimdi daha da çok hissediliyor. O zaman özel halk otobüslerini deplase etmek için çok sayıda otobüs alındı. Ama bunlar dizeldi. Şimdi gelinen noktalarda belediyeler GES gibi yatırımlar yaparken daha çok elektrikli otobüslere yöneliyor. Daha önce de oylamıştık, İzmir Büyükşehir'in elektrikli araç aldıkları için, elinde kalmış eski otobüslerini hibesini kabul etmiştik. Daha yeni önümüzdeki yıl 10 elektrikli otobüs alımı var bütçenizde. Bunu aslında 2017'de, 2018'de yapmalıydınız. Çünkü şimdi o dizel araçlar elinizde kalacak. Çektiğimiz kredi ve ödemelerde ciddi sıkıntılar yaşayacağız" dedi. 

Özcan: Yol için 783 milyon ayırmışsınız. Sevinelim mi yeni yol mu yapacaksınız yoksa?

Özcan "783 milyon lira yol yapımı için bütçe ayırmışsınız. Helali hoş olsun. Alternatif yollar mı açacaksınız, yoksa eski yolları tamir için asfalt döküp halkımızdan asfalt parası almak için mi kullanacaksınız? Çünkü performans raporunuzda yeni yollarla ilgili ibare var, açıklama yok" diye ekledi. 

AK Parti gündeme getirdi: Büyükşehir'deki kadın personel sayısında azalma var

Özcan, AK Parti grubunun, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde kadın çalışanlarının oranının azalması yönündeki eleştirisinin de altını çizerek, "Bizler veriler üzerinden konuşuyoruz. Bize verdiğiniz bilgilere göre, 3 bin 958 personeliniz var. Bunun sadece yüzde 18,42'si kadın. Bu oran yüzde 24'lerden yüzde 18,42'ye inmiş. Eleştiri de şu. 3'te 2'si son 5 yılda değiştiği için personelinizin bu konudaki hassasiyetinizi korumanız gerekirdi diye bir eleştiri var" diye konuştu. 

Özcan, "120 milyon lira yeni park yapımı için ayırmış bir belediye, 131 milyon 566 bin lira mevcut parkların ıslahı ve bakımı ile ilgili bir bütçe koymuş. Ben bunun çok yüksek bir bütçe olduğunu düşünüyorum. Gerekli personel ve araçlar elinde olan bir Büyükşehir Belediyesi 131 milyon liralık park bakımının izahı nedir, açıklayın" dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi ile ilgili diğer detayları aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@