banner163

AK Parti Eskişehir - İstanbul treni için tramvay seferi istedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Eskişehir - İstanbul arasında direkt hızlı tren seferlerinin başlayacağını hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Gar'a erken saatlerde ulaşım konusunda Eskişehirlilerin taleplerini de Büyükerşen'e iletti ve "Tramvay ve otobüs saatlerinde düzenleme yapılması isteniyor" dedi.

SİYASET 08.09.2022, 19:29 08.09.2022, 19:42
AK Parti Eskişehir - İstanbul treni için tramvay seferi istedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme ilişkin maddeler görüşülüp, ilgili maddeler komisyonlara havale edildi. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehir - İstanbul arasında günlük direkt hızlı tren seferlerinin de başlayacağını hatırlatarak, Eskişehirlilerin Gar'a ulaşım konusundaki taleplerini de Yılmaz Büyükerşen'e iletti ve buna göre düzenlem yapılmasını istediklerini söyledi. 

Murat Özcan: "Halkımızın tramvay ve otobüs seferlerinin de 5.30'a çekilmesi yönünde talebi var, bu isteğin yerine getirilmesini istiyoruz"

Murat Özcan yaptığı konuşmada, "Eskişehir'e Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız gelmişti hatırlarsanız. Ve Eskişehir'e verdiği sözlerden biri de Eskişehir'den hızlı tren seferlerinin artırılması ile ilgiliydi. Vatandaşlarımızın böyle bir talebi vardı ve bundan sonra Eskişehir'den direkt İstanbul'a seferler başlayacak. Aynı zamanda da hızlı tren seferler sıklaşacak. Ama takdir edersiniz ki bunları gün içinde geceye ayarlayabilmek için özellikle sabah erken saatlere de servis koyuyorlar. Hızlı tren seferleri şu an aldığımız bilgiye göre sabah saat 6 gibi başlayacakmış gibi gözüküyor. Halkımızdan çok ciddi talepler var. Taksi tutmadan yetişme şanslarının olmadığını, tramvay ve otobüs seferlerinin de mümkünse saat 5.30'a seçilmesi yönünde talepler var. İş hayatının da erken başlamasına vesile olabilir. Belediyemizin bu konuda bir çalışma yaparak vatandaşlarımızın bu isteklerini yerine getirmesini talep ediyoruz" dedi. 

Özcan: "Kurtuluş Kapalı Pazaryeri'nin yeni projesinin de kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz"

Özcan, konuşmasında ayrıca, "Kurtuluş Kapalı Pazaryeri yıkılıyor, ama bize yansıyan bir proje olmadı. Oda ile paylaşıldı mı bilmiyorum, ama proje hazır mıdır, hazırsa bizimle ve kamuoyu ile paylaşılasını rica ediyoruz" diye konuştu.  

Meclis'teki konuşmalar sırasında Büyükerşen'den bu konularda bir açıklama gelmedi. 

Meclis toplantısındaki konuşmalar sırasında Yılmaz Büyükerşen ile AK Partili Mustafa Birsen arasında da bir tartışma yaşandı. Büyükerşen, "Zamanında Kalabak suyu ile ilgili yazılar yer alan araçların kentte dolaştırıldı. Bir il başkanı kalktı o araçları giydirdi, başka firmaların lehine olsun diye, şimdi anlattırmayın" bana derken, Mustafa Birsen, "O konu dediğiniz gibi değil. O konuya başlarsanız burada sabaha kadar konuşuruz" dedi. Büyükerşen, "Mustafa bu şehirde gezemezsin o zaman" diye karşılık verirken, Mustafa Birsen, "İşkembeden atmakla olmuyor o işler" dedi. Büyükerşen de, "Ben işkembeden atmıyorum ama senin dükkanda işkembeden atılıyordur" dedi. 

Meclis toplantısındaki konuşması sırasında ayrıca Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı'ya, Yazılıkaya yolunun yapımı ile ilgili İller Bankası'ndan kredi alınması konusundaki desteğinden ötürü bir kez daha teşekkür etti. 

Murat Özcan sordu... Büyükerşen "Provokatörler var" dedi - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@