banner163

Murat Özcan sordu... Büyükerşen "Provokatörler var" dedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde işçilerle yapılan zam görüşmeleri ve geçtiğimiz günlerde işçilerin yaptığı protesto da gündeme geldi. AK Partili Murat Özcan neler yaşandığını Büyükerşen'e sordu. Büyükerşen açıklamalarda bulundu...

SİYASET 08.09.2022, 19:11 08.09.2022, 19:44
Murat Özcan sordu... Büyükerşen "Provokatörler var" dedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron işçilerine yapılacak zam ve geçtiğimiz günlerde yaşanan protesto gösterisi de gündeme geldi. 

Murat Özcan neler olduğunu sordu, kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, yaşananları Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e sordu ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. Murat Özcan, "Bir diğer konu da toplumda bir bilgi kirliliği oluştu, ne olduğunu da anlayamadık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de işçilerine zam yapacaktı, ancak kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bu yüzde 50'nin üzerine çıkamadı. Bunu biraz da artırmayı düşünüyor musunuz? İşçilerimizin ve personelin tamamına eşit oranda zam yapıldı mı? Bir tarafta sayın Yılmaz Büyükerşen'i davul zurna ile karşılayan bir personel gördük, diğer tarafta ise protesto eden işçiler ve personel gördük. Bunun ayarı nasıl oldu? Zam almayan işçiler ve personel var mı belediyede?" dedi. 

Büyükerşen: "Provokatörler var, onlar için gereken yapılacak"

Büyükerşen, "Bu konuda müzakereler devam ediyor. En son ben komisyona görüşlerimiz bildirdim. Diğer illere de baktığımızda, gördüğüm kadarıyla, Ankara dahil, güneydeki illerimiz, yani zengin iller dahil, bizim arkadaşlar verilenlerin en üst seviyesinde zam öneriyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla altından kalkılacak gibi değil. Diğer yandan işçiler arasında provakatörler olduğunu da açıkça söylüyorum sizlere. Onlar için de gereken yapılacaktır. Kışkırtanlar var. Davul zurnayla karşılanmam... Büyük zam, keşke olabilse de versek. Ama onu istemek,isteklerini hoşça göstermek için yaptıkları bir şovdan ibaret. Her zaman beni davul zurnayla karşılamıyorlar. Zaman zaman da aleyhte karşılıyorlar" diye konuştu. 

Büyükerşen: "Vız gelir tırıs gider, açıkça söylüyorum... İmza atmam"


Büyükerşen, "Bakınız. Eskişehir Espark A.Ş., en düşük işçi maaşı 8 bin 200 lira tespit etmiş arkadaşlar" dedi. AK Partili üyelerin "Net mi" sorusuna ise Büyükerşen "Cevap veririm" diyerek, sözlerine devam etti. Büyükerşen, "Tepebaşı 7 bin 674 lira, Odunpazarı 6 bin 942 lira, Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 bin 395 lira, Mersin Büyükşehir Belediyesi 7 bin 268 lira, bizim işçilerin talebi ise 14 bin 395 lira. Görüyorsunuz maalesef provakasyon var. Olabilir seçime giden Türkiye'de bunlar normal. Kışkırtanların kimler olduğu da sabit, özellikle yapıyorlar. Ödeyemeyeceğimiz bir bedel verebilmemiz mümkün değil. Ne olur? Greve giderler. Giderler... O grev süresince de kaç bin işçi, onları beslerler. Kamuoyu da bunların kim olduğunu, ne olduğunu ne yapmak istediğini anlar. Kışkırtmalar filan benim altına imzamı atacağı şeyler değil. Kimse tenezzül etmesin. Her zaman yaptığım gibi burada kamuoyunun önünde her şeyi açık açık söylerim. Kışkırtmalar nereden geliyor, kimlerden geliyor anlatırım. Bir taraftan binlerce işsiz her gün kapımıza gelip de iş isterken, bir yandan belediyede hasbelkadar iş sahibi olmuşların şu yaptığı ortada... Vız gelir tırıs gider. Bunu gayet açıkça da söylüyorum. İstediklerini yapabilirler. İlk tramvay başladığında kışkırtmalar nedeniyle açılış töreni yapılmasına müsaade etmeyenler, işportacıları getirip protesto edenler... Siyah torbalarla gelip siyah çelenk bırakanları, topladıkları çapulcularla gelip hırsız diye bağıranları çok gördüm. Alnım ak, vicdanım ak. Eskişehirliler de beni biliyorlar. Geçenlerde de bir grubu buraya getirip protesto yaptırdılar. Ne imiş, belediyenin aldığı bir kararla ilgiliymiş. Ne olduğunu da hatırlamıyorum. Hiç umursamadım. Bu gibi şeylere... İster sayın meclis üyeleri olsun, ister bizim arkadaşlarımız olsun, ister bu zammı isteyenler olsun, istediklerini yapmakta serbesttirler. Vatandaş görmeli bunların kimler olduğunu, kimlerin bunları desteklediğini. Arkadaşlarıma da talimat verdim. Ben böyle bir şeye imza atmam dedim. Buraya kadar da anlaşmışlar bizim arkadaşlarla yani... İmza atmam dedim. Bunu hepiniz bilin. Dışarıda açlıktan nefesi kokan vatandaşlar durmadan zamlarla mücadele ederken bunun istenmesi..." dedi. 

AK Parti Eskişehir - İstanbul treni için tramvay seferi istedi - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@