AK Parti’li Özcan’dan CHP’li Aydoğmuş’a teşekkür

Büyükerşen ailesinin gündeme oturan ruhsatsız eviyle ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmaların sonunda AK Partili Özcan’dan, meclise başkanlık eden CHP’li Erdoğan Aydoğmuş’a da bir teşekkür geldi…

SİYASET 16.01.2021, 11:25
AK Parti’li Özcan’dan CHP’li Aydoğmuş’a teşekkür

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen adına Yukarısöğütönü’de yapılan ruhsatsız ev ve söz konusu ev için imar barışına yapılan başvuru da gündeme gelmişti. Meclise Başkanlık eden CHP’li Erdoğan Aydoğmuş, 2016’dan sonra ruhsat alınması imkanı olan evle ilgili, neden zamanında ruhsat başvurusu yapılmayıp, daha sonra imar barışına başvurulduğuna kendilerinin de anlam veremediğini belirterek, “Sayın Büyükerşen’i arkadaşları yanıltmışlar anladığım kadarıyla” demişti. Aydoğmuş, Tepebaşı Belediyesi’nin söz konusu evle ilgili gerekli işlemleri başlattığını, eğer gerekli koşulları taşımıyorsa ve ruhsat alamazsa yıkılacağını, her vatandaşa hangi işlemler uygulanıyorsa, bu evle ilgili de o işlemlerin uygulanacağını beyan etmişti.

“Hazırladığınız medeni tartışma zemini için teşekkür ederiz”

Meclis toplantısında söz konusu evin konuşulması sonrasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, “Sayın başkan ve değerli meclis üyeleri, hepinizi saygıyla selamlarım. Öncelikle meclisi meşgul eden böyle önemli bir konuda, mecliste yapmış olduğunuz başkanlık ve meclis üyesi arkadaşlarımın da bu konuyu gayet medeni bir şekilde tartışması için hazırlamış olduğunuz zemin için öncelikle teşekkür ederim” dedi.

“Mesleki ehliyetinizi ortaya koydunuz, bizleri bilgilendirdiniz”

Özcan, “İkinci teşekkürüm de… Sizin özellikle mesleğiniz konusundaki ehliyetinizi ortaya koymak ve bu konudaki açıklamalarınızdan hepimizin de faydalanacağı şekilde bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

Özcan ayrıca, “Asıl önemli teşekkürüm de şunun için… Siz açık ve net bir şekilde ruhsat alınması gerektiği halde, ruhsat alınmadığını ifade etmiş oldunuz. Aydın beyin de (Aydın Ünlüce) söylediklerinden anladığım kadarıyla, Büyükerşen ailesinin yardımcılarının yanlış bir işlem yapmış olduğunu ifade etmiş oldular. Bundan sonra tartışacak bir şey yok. Demek ki bu iddialar doğrudur. Bundan sonraki işlemin de normal bir vatandaşa karşı belediye kanunlarımız ne öngördüyse yerine getirileceği konusunda burada kefaretiniz ile söylemiş oldunuz” dedi.

CHP'li Başkanvekili Aydoğmuş açıkladı: Büyükerşen ruhsat alamazsa evi yıkılacak

CHP'li Başkanvekili Aydoğmuş açıkladı: Büyükerşen ruhsat alamazsa evi yıkılacak

Bu kez de suç "özel yardımcılara" kaldı!

Bu kez de suç "özel yardımcılara" kaldı!

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@