Binali Yıldırım: Konu Eskişehir ise gerisi teferruattır, diyerek yaptık

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Eskişehir Danışma Meclisi toplantısında konuştu...

SİYASET 01.03.2022, 20:21 02.03.2022, 16:13
Binali Yıldırım: Konu Eskişehir ise gerisi teferruattır, diyerek yaptık

AK Parti Eskişehir Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

"Şimdi onların sesi soluğu çıkmıyor, çıkamaz"

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına da değindiği konuşmasında, "Ukrayna'da insanların hayatı, düzeni altüst oldu. Bir zamanlar "Bu şehir hastanelerini niye yapıyorsunuz, hangi yandaşa rant sağlıyorsunuz" diyenlerin şimdi sesi soluğu çıkıyor mu! Çıkamaz. Çünkü Şehir Hastaneleri hayat kurtarıyor. Bu amansız beladan en az hasarla çıkan ülke Türkiye. Türkiye sadece kendi vatandaşlarının derdine derman olmuyor. Diğer ülkelere de destek oluyor. Büyük ülke budur. Büyük ülke lafla olmaz, vizyonla olur" dedi. 

Kemal Unakıtan'ı andı... "Eskişehir'de yapılanlarda büyük emekleri var"

Binali Yıldırım, "2003 yılında Türkiye'de altyapı dediğinizde yollar, demiryolları, internet, e-devlet, e-sağlık, e-eğitim, Türkiye dünya sıralamalarında 39. sıradaydı. Bugün ise 9. sırada... Nereden nereye... Bunlar kendiliğinden olmadı, bunlar çalışmakla oldu.  14 ilçeden, her taraftan yol arkadaşlarımız burada... Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Yeri gelmişken, değerli bir milletvekiliniz, bir bakanınız vardı. Kemal Unakıtan... Allah rahmet eylesin. Eskişehir'de yapılanlarda çok büyük emekleri var" diye konuştu. 

"Eskişehir konu olunca gerisi teferruattır, her türlü maliyete de katlanırız, dedik, onu da yaptık. İyi ki de yapmışız"


Eskişehir'de demiryolunun yeraltına nasıl alındığını anlatan Binali Yıldırım, "Sağdan hesap ettik, soldan hesap ettik, olmadı. Ama Eskişehir konu olunca gerisi teferruattır, her türlü maliyete de katlanırız, dedik, onu da yaptık. İyi ki de yapmışız. Şimdi artık Eskişehir'den Ankara'ya seyahat daha kolay hale geldi. O günkü açılışta yaşadığım bir olayı anlatmıştım. Tekrar edeyim. Hızlı treni başlattık. Çok da yoğun kullanılıyor. Ankara - Eskişehir arasında özel araçları ile gidenlerin oranı yüzde 10'u geçmiyor. Herkes hızlı treni kullanıyor. Bir gün bir telefon geldi Bakanlıkta otururken. Eskişehir'den bir vatandaş arıyor. "Efendim, ben sizden şikayetçiyim" dedi. "Neden" dedim. "Siz bu hızlı treni açtınız ya, bu hiç iyi olmadı" dedi. Ben de "Niye, tebrik edeceksiniz diye bekliyorum" dedim. Dedi ki, "Bizim damatla gelin Ankara'da, biz Eskişehir'deyiz. Eskiden bayramdan bayama gelirlerdi, şimdi arıyorlar, çayı koy geliyoruz baba diyorlar. Bize yapacağın bu muydu sayın Bakanım" dedi. Yani, bu hizmetler kimine yarıyor, kimine yaramıyor. Keşke tüm şikayetler böyle olsa..." dedi. 

"Vatandaşın ayağına taş değmesin diye..."

Binali Yıldırım, "Biz, halka hizmet, Hakk'a hizmet dedik, bu yola çıktık. Vatandaşın ayağına taş değmesin diye yola çıktık. Sadece Eskişehir - Ankara hızlı tren yolu projesi bugünkü parayla 26 milyar... Yollar, barajlar, göletler, hastaneler, okullar... Eskişehir'de topu topu 90 kilometre bölünmüş yol vardı. 317 kilometreye çıkardık. 92 kilometre sıcak asfalt yol vardı, 312 kilometreye çıkardık. Artık Eskişehir, Ankara, Konya, Kütahya'ya bölünmüş yollarla bağlı. Birçok şehre hızlı trenle ulaşır hale geldi. İstanbul'a gitmek isterseniz, Bozüyük, Mekece'den geçip kolayca gidebilirsiniz. Veya Bursa'ya gidersiniz, Bursa'dan Osmangazi Köprüsü'nü geçip gidersiniz" diye konuştu. 


Binali Yıldırım, "Afyon'a gideceğim. Afyon'a 8 saatte varıyordum. 20 yıl öncesini anlatıyorum, 50 yıl öncesi değil. 2 saatte İstanbul'dan buraya geliyoruz artık.  Ömür biter, yol bitmez. Her zaman yapmaya devam edeceğiz. 80 yıldır yapılamayanların 10 katını 20 yıla sığdırdık. Neden yapılamıyordu. Vesayetler, muhtıralar, darbeler nedeniyle ülke zaman kaybetti. 1960'tan bu tarafa hükümetlerin ömrü 14 ay... 39 hükümet, 14 ayda ne yapacaksınız" dedi. 

Yıldırım, "Eski istikrarsızlık dönemini özleyenler olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'un üzerinden daha 6 yıl geçti. Darbe heveslilerinin ülkeyi nereye getirdiğini hatırlıyoruz. Onlar 28 Şubat'ta olduğu gibi, 12 Mart'ta olduğu gibi olacak zannettiler. İlk olarak darbe bildirisini geri gönderen bir lider oldu, Recep Tayyip Erdoğan... Türkiye darbe ve dayatmalarla çok zaman kaybetti. Güçlü iktidarla devam ederken de ilk defa 2007 yılında kapıyı çaldılar. Kırılma noktası 27 nisan muhtırasıdır. Tarihimizde ilk defa muhtıracılara yaptıkları bu hareket karşılığını bulmuştur. Gezi olayları durup dururken mi çıktı. Arkasında ne var? Bir bakıyorsunuz 15 gün önce IMF'nin borcu bitmiş, Türkiye en büyük havalimanının ihalesini yapmış. Bunlar bazılarını rahatsız etti. Türkiye'yi bir istikrarsızlığa sürüklemek için düğmeye basıldı. Orada da sağlam millet iradesi iş başındaydı. Bunlara geçit vermedi. 17 - 25 Aralık'ta da geldiler. Hak ettikleri cevabı aldılar. 15 Temmuz'da o şerefli üniforma içine girerek bu ülkenin masum evlatlarını şehit ettiler. Bu ülkenin lideri, bu ülkenin milli iradeyle seçilmiş hükümeti iş başındaydı. 7'den 70'e tüm millet liderinin çağrısıyla meydanları doldurdu ve alçaklara dünyayı zindan etti. O gece bayrak inmedi, ezanlar dinmedi" dedi. 

"Bu salon, bu coşku bunu söylüyor"

Yıldırım, "İşlerimiz bitti mi, hayır. Gelecek nesillere borcumuz var. Onlara çok daha güzel bir Türkiye bırakma sorumluluğumuz var. Gençler, hazır mısınız... Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün dünyanın en büyük teşkilatı AK Parti teşşkilatıdır. Böyle bir teşkilat dünyada başka hiçbir siyasi oluşuma nasip olmamıştır. Bu kutlu yolda beraber yürüyümeye devam ediyoruz. Bu salon, bu coşku bunu söylüyor" diye konuştu. 

Büyük katılım

Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr: Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Prof.Dr. Nabi Avcı: Yıllardır Eskişehir'e yaptıklarınız için size teşekkür ederiz - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@