Büyükerşen: Böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Eskişehir aday tanıtımı toplantısında Büyükerşen, konuşması sırasında yaşadığı sıkıntı sonrasında bu sözlerle konuşmasına devam etti: "Böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz"

SİYASET 27.01.2024, 14:36 27.01.2024, 15:35
Büyükerşen: Böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz

CHP Eskişehir aday tanıtım toplantısı Porsuk Spor Salonu'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla gerçekleşiyor. Toplantıda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili bir video gösterimi yapılırken, Yılmaz Büyükerşen de, kendi ifadesiyle bir "jübile" konuşması gerçekleştirdi. 

Büyükerşen elindeki notları karıştırdı, "Kusura bakmayın böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz" dedi

Yılmaz Büyükerşen konuşması sırasında elindeki notları karıştırırken, "Kusura bakmayın böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz" sözleriyel konuşmasına devam etti. 

Yılmaz Büyükerşen, konuşmasında, "Bugün yeni bir süreç için toplanmış bulunuyoruz. 31 Mart 2024'te üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu buluşmanın benim açımdan farklı bir özelliği var. Rahmetli DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in vefatından sonra önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bana parti rozeti taktığı salon da bu salondu. Önceki yıllarda da ben CHP'nin gençlik kollarındaydım. Bülent Ecevit'in isteği ile DSP'ye geçmiştim" dedi. 

Bu esnada elindeki notları karıştırdığını fark eden Büyükerşen bir süre duraksarken, "Kusura bakmayın böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz" sözleriyle konuşmasına devam etti. 

"Bazılarınızın bu durumdan derin bir hüzün duyduğunuzu biliyorum" dedi, gerisi gelmedi... 

Büyükerşen, "Bazılarınızın bu durumdan derin bir hüzün duyduğunuzu biliyorum. Zira aday olmayacağımın belli olmasından sonra..." derken, yine duraksadı ve sonrasında "Kusura bakmayın sayın genel başkanım heyecandan elimdeki notları karıştırdım" dedi, Özgür Özel ve salondakiler Büyükerşen'e destek alkışı yaptı. 

Büyükerşen sözlerinin devamın sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz hayatta her şeyin sonu vardır. Bir makamı, görevi bırakırken önemli olan vicdanınızın rahat olması, gözünüzün arkada kalmamasıdır. Hele de bu Eskişehir olursa. Vicdanım rahat ve gözüm arkada kalmayarak görevimi ve şehrimi çok sevdiğim insanlara teslim ediyorum. Ayşe Ünlüce, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt, ve diğer belediye başkanlarımız ve adaylarımızın hepsi benimle birlikte görevlerini başarıyla yapan ve bundan sonra da yapacak arkadaşlarımızdır.  Sevgili Eskişehirliler beni çok yakinen tanıyorsunuz, sizler de yakinen tanıyorsunuz. Birlikte ağladık, birlikte güldük. Şimdi yeni bir dönem başlayacak. Başta şehircilikte öğrencim ve Büyükşehir adayımız Ayşe Ünlüce başta olmak üzere hepinizin çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Hocanız olarak yine burada olacağım, bilgi ve deneyimlerimi fırsat bulduğum her an sizlerle ve diğer şehilerdeki meslektaşlarımla paylaşmaya hazırım. Eskişehir'de olmaktan her zaman mutluluk duydum. Sizlere hizmet etmek için benim için onurdu."

"Galiba Eskişehir tarihine jübilesi yapılan ilk büyükşehir belediye başkanı olarak geçeceğim"

Büyükerşen ayrıca, "Anadolu Üniversitesi Rektörlük görevimden ayrıldığım zaman da, 44 rektör arkadaşımız da takdirlerini bildirdikleri bir bildirge ile beni uğurlamışlardı. Bu benim ikinci meslek jübilem sayılır. Jübile sanatçılar veya futbolcular için yapılan kutlamadır. Eskişehir gol kralları da çıkarmıştır. Bunların içinde benim talebelerim, asistanlarım da vardır. Ama o jübileden sonra onları bekleyen hayat antranörlük olmuştur. Galiba ben de böyle bir jübile ile ben de tarihe, Eskişehir tarihine jübilesi yapılan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçeceğim için çok mutluyum. Bu şehri çok seviyorum, sizleri çok seviyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun. Şimdiden hoşçakalın, esen kalın" dedi. 

Özgür Özel, Büyükerşen'e verdiği yeni görevi açıkladı - Detaylar için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@