Özgür Özel, Büyükerşen'e verdiği yeni görevi açıkladı... "Evde oturmayacak, emekli olmayacak"

Eskişehir aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen için jübile yaptıklarını belirterek, Büyükerşen'e verdiği yeni görevi açıkladı. 

SİYASET 27.01.2024, 15:23 27.01.2024, 15:32
Özgür Özel, Büyükerşen'e verdiği yeni görevi açıkladı... "Evde oturmayacak, emekli olmayacak"

CHP Eskişehir aday tanıtım toplantısı Porsuk Spor Salonu'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılımıyla gerçekleşti.

Aday tanıtım toplantısında Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen için jübile yaptıklarını belirterek, Büyükerşen'e verdiği yeni görevi de açıkladı. 

Özgür Özel, CHP'ye yeni katılan bazı isimlere rozetlerini taktıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bu coşkulu vedayı ve muhteşem başlangıcı bizlere paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Biraz önce altı oklu rozetimizi yeni yakalara taktık. Hepsi baba evine geldiler. Hepimiz baba evine doğarız. Kimiz kalırız, kimiz bir büyüğüne veya küçüğüne gideriz. Ama herkes bilir ki, baba evinin çorbası kaynar, bacası tüter. Herkeste baba evine her zaman yer vardır. Çünkü o baba evinin tapusu ne Özgür Öel'deir. ne de Kemal'dedir. Rahmetli Ecevit'te de de değildi. O tapu tek bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. O yüzden Eskişehir'in tüm aydınlık ve dürüst insanlarına Atatürk'ün baba evinin kapıları açıktır. Hoş gelmişler" dedi. 

"Muhteşem bir vedaya tanıklık ediyoruz"

Özgür Özel, "Burada muhteşem bir vedaya tanıklık ediyoruz. İzlediğimiz filmler hayal olsa kolay çekilecek filmler değil. Her santimetrekaresine emek veren, Porsuk balçık halindeyken, Eskişehir kaderine teslim edilmişken bir dünya kenti hayal eden, burada bir Avrupa kenti, bir dünya kenti yaratan, 1 milyon turist çekebilen bir kent yaratan bir büyük liderin bugün jübilesine tanıklık ediyoruz. Yılmaz Büyükerşen hocamın önünde saygıyla eğiliyorum. Bu tip vedalar çok güçtür. Sonra ne olacak denir. Adayımız kadın adaylara verdiğim destekten bahsetti, evet kadın adaylar istiyoruz, genç adaylar istiyoruz. Ama buna her yerde olanak bulamıyoruz" dedi. 

"Yılmaz hoca Eskişehir'i, kendisinden 30 yaş küçük, 50'li yaşlarının başındaki bir Cumhuriyet kadınına, Ayşe Ünlüce'ye emanet ediyor"

Özgür Özel ayrıca, "Yılmaz hoca Eskişehir'i, kendisinden 30 yaş küçük, 50'li yaşlarının başında olan bir Cumhuriyet kadınına, Ayşe Ünlüce'ye emanet edebiliyor. Yılmaz hocaya minnetlerimizi, Ayşe hanıma da başarı dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu. 

Özgür Özel sözlerine şöyle devam etti: "'Bu büyük başarı süremezse, ya yeni gelen bunun kıymetini bilmezse' derler. Yılmaz hocadan sonra, başka bir akıl, kenti rant olarak gören bir akıl, peşkeş çekmek isteyen birileri gelirse bu kente yazık olurdu. Hukuk fakültesini bitirmiş, genç yaşında hakim olarak adalet dağıtmış, sonra avukatlık yapmış, sonra büyükşehir belediyesinde genel sekreter olarak hizmet vermiş, Yılmaz hocanın öğrencisi olmuş ve belediyeciliği çok iyi bilen Ayşe hanıma Eskişehir'i emanet ediyoruz."

Özgür Özel, Nebi Hatipoğlu'nu hedef aldı

Özgür Özel konuşmasında ayrıca isim vermeden Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'nu da hedef aldı ve "Birisi daha bir yıl bile olmadan, bundan 10 ay önce birisi Eskişehirlilerin karşısına çıktı, dedi ki 'ben Erdoğan'a muhalifim, İYİ Parti'de muhalefet yapmak için sizden destek istiyorum' dedi, Eskişehirlilerden oy aldı. O oyları aldı ve çok kısa süre içinde... Oyları alırken de bir yandan AK Parti'den teşvikleri alıyormuş, onu sonradan öğrendik. AK Parti'nin ve Erdoğan'ın karşısındayım diye oyları topladı, Erdoğan'ın partisine geçti, şimdi de büyükşehir için oy istiyor. Makam, mevki için Eskişehir'i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart'ta verecek. Eskişehir'in oyunu çalıp gidenlerine Eskişehir'in geleceği emanet edilemez. Eskişehir'in oyunu çalanlara Eskişehir'in selamı bile olamaz" dedi. 

"Büyükerşen'in bir eli Eskişehir'de, bir eli CHP'li belediyelerin üzerinde olacak"

Özgür Özel, "Geçmişte AK Partili, MHP'li olabilirsiniz, ama ahlak için, vicdan için Eskişehir'e sahip çıkmak için, tüm Türkiye'ye ibreti alem olsun diye Eskişehir'de Ayşe başkan adına Türkiye rekoru bekliyorum sizlerden. Bundan sonraki süreçte hep birlikte olacağız. Eskişehir'de yazılan büyük tarihi ve efsanevi hizmetleri hep birlikte sürdüreceğiz. Peki o sırada Yılmaz Büyükerşen ne yapacak? Büyükerşen ne evde oturacak, ne de emeklilik yaşayacak. Büyükerşen'in bir eli Eskişehir'de, bir eli CHP'li belediyelerin üzerinde olacak" diye ekledi. 

"Yılmaz Büyükerşen CHP'li belediyeler için yeni kurulan kurulun Genel Koordinatörü olacak"

Özgür Özel, "Ankara'da bir çalıştay var. Yerel seçim sürecini değerlendirme çalıştayı yapacağız. O çalıştayın açılışında ve başında olacak. Büyükerşen bundan sonra tüm CHP'li belediyelerin hizmetlerinin iyileştirilmesi, standardizasyonu için kurulan yeni kurulun genel koordinatörüdür. Eskişehir'deki başarıyı CHP'li tüm belediyelere taşımak ve tüm Türkiye'de hizmetlerin tek elden, tek kartla hizmetlerin tüm şehirlerde geçmesi için Yılmaz Büyükerşen hocalığa devam ediyor. Yılmaz hoca belediyecilik hocasıdır, arz ederim" dedi. 

Büyükerşen: Böyle aksaklıklar oluyor, inşallah seçimde olmaz - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@