banner163

Büyükerşen'den mesaj mı: "Huzursuz kitleler endişe veriyor"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükerşen'den çok konuşulacak sözler: "Huzursuz kitleler daha başka olaylara da yol açabilir diye endişeliyim"

SİYASET 09.06.2023, 19:37 09.06.2023, 21:05
Büyükerşen'den mesaj mı: "Huzursuz kitleler endişe veriyor"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükerşen'den çok konuşulacak sözler... 

Özcan ESTRAM işçileri ile süren görüşmeleri sordu, neden anlaşılamadığını sordu 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında Eskişehir ile ilgili bazı konuları gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan,  Büyükerşen'e ESTRAM işçilerinin maaş durumunu ve süren görüşmeleri de sordu. Daha önce Başkanvekili Hasan Ünal'ın verdiği rakamları da hatırlatan Özcan, Hasan Ünal'ın mayıs ayındaki toplantıda en üst gruba net 24 bin 229 TL olmak üzere en alt gruba da net 18 bin 149 TL teklif edildiğini söylediğini hatırlattı. Özcan, "Seçimden önce bu açıklanmıştı. Ancak halen bir protokol yapılamadığı söyleniyor. Son durum nedir?" diye sordu. 

Büyükerşen: "40 bin liraya çıkmışlar"... Murat Özcan: "İşçiler 18 bini kabul ediyorlar"

Büyükerşen, "Biliyorsunuz Türkiye'de altın dolar her gün fırlıyor. Değişen maliyetler karşısında bunların olmayacağını biliyorsunuz. Sendikalar da her gün artırıyor. En son 40 bin liraya kadar çıkmışlar benim kulağıma gelen" dedi. 

Özcan, "Açıklanan rakamları, 18 bini işçilerimiz kabul ediyorlarmış" dedi.  

Büyükerşen: "Huzursuz kitleler daha başka olaylara da yol açabilir diye endişeliyim"

Büyükerşen, "Telaffuz edilmiş bir rakam yok. Rakamların çok astronomik olduğunu söylüyorlar. Duran bir ekonomi yok Türkiye'de öğlen akşam değişiyor. Tramvay baştan aşağıda zararda. Toplu taşımacılıkta taşıdığımız her 100 kişiden 50'si bedava. Hükümetin yeni bir kanun çıkarması lazım, yoksa Türkiye allak bullak olacak. Huzursuz kitleler daha başka olaylara da yol açabilir diye endişeliyim" dedi. 

Özcan "Devletten teşvik almıyor musunuz" dedi. 

Büyükerşen: "Bugün 1000 lirayı dilenciye versen herhalde yüzüne fırlatır"

Büyükerşen ise, "Hayır biz almıyoruz. Ayda bin lira alıyormuş özel otobüsler. Bugün bin lirayı dilenciye versen herhalde yüzüne fırlatır" dedi. 

Murat Özcan, "Yani açıklanan rakamlar doğru değil diyorsunuz" diye eklerken, Büyükerşen de "Evet" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@