Büyükerşen tamamlamazsa bir ay sonra yıkılacak

Büyükerşen'e ruhsatsız kaçak binası nedeniyle para cezası kesildi... Peki şimdi ne olacak? Bina yıkılacak mı?

SİYASET 02.02.2021, 23:26
Büyükerşen tamamlamazsa bir ay sonra yıkılacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen adına Yukarısöğütönü Mahallesi'nde yapılan bina geçtiğimiz günlerde bir anda Türkiye'nin gündemine oturmuş, Büyükerşen'in söz konusu bina için imar affına başvurduğu, ancak yapılan başvuruda binanın yapım tarihi konusunda farklı bilgi verildiği ortaya çıkmıştı. 

Türkiye gündemine oturan ruhsatsız binayla ilgili, Tepebaşı Belediye Meclisi'nin son toplantısında Belediye Başkanı Ahmet Ataç, encümen tarafından kaçak bina nedeniyle Yılmaz Büyükerşen'e 40 bin liraya yakın para cezası kesildiğini açıklamıştı... 

"Bir ay süre verildi, bu sürede tamamlamazsa bina yıkılacak"

Öte yandan, söz konusu ruhsatsız binayla ilgili uygulanan işlemler ve prosedürle ilgili yine açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, söz konusu binayla ilgili herhangi bir vatandaşa hangi işlemler uygulanıyorsa o şekilde işlemleri uygulamaya devam ettiklerini belirterek, "Başkanımızın belirttiği gibi yaklaşık 40 bin liraya yakın, 38 bin lira bir para cezası kesildi, ruhsatsız bina nedeniyle. Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerekli evrakları ve işlemleri tamamlaması için bir ay süre verildi. Bu süre zarfında yasal işlemleri ve eksiklikleri tamamlarsa ruhsatını alacak, alamazsa bina yıkılacak" dedi. 

Büyükerşen'in ruhsatsız binasıyla ilgili şok gelişme... İşte Ahmet Ataç'ın konuyla ilgili açıklamaları... Okumak için tıklayın... 

Yorumlar (1)
kenan 3 yıl önce
bu kadar kolay olmaz bu iş. o zaman herkes gelsin diksin uydursun.. kaldı ki bu iş medyaya düşmeseydi. zaten ceza da kesmezlerdi de..

Gelişmelerden Haberdar Olun

@