CHP'de İYİ Parti paniği Eskişehir'e yansıyor

TV100'de canlı yayına katılan İYİ Parti'li Nebi Hatipoğlu'na CHP'li Barış Yarkadaş'ın sorduğu sorular ve kullandığı ifadeler CHP'deki İYİ Parti paniğinin Eskişehir yansımalarını gözler önüne serdi. Hatipoğlu, CHP ile ittifaka karşı olduğunu net şekilde tekrarlarken, isim vermeden de büyükşehir adaylığı için Metin Güler'le konuştuğunu adeta doğruladı, "Kendisi de istekli" dedi.

SİYASET 19.09.2023, 09:44 19.09.2023, 09:54
CHP'de İYİ Parti paniği Eskişehir'e yansıyor

TV100'de "Taksim Meydanı" programında canlı yayına katılan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'na CHP'li Barış Yarkadaş'ın sorduğu sorular CHP'deki İYİ Parti paniğinin Eskişehir yansımalarını ortaya koydu.

Hatipoğlu, CHP ile ittifaka karşı olduğunu net şekilde tekrarlarken, büyükşehir adaylığı için çeşitli isimlerle de görüştüğünü söyledi. Hatipoğlu, isim vermeden Metin Güler'e adaylık teklifini de adeta doğrulayan sözler kullandı: "Hatta geçen bir oda başkanımla görüştük. Kendisi de istekli aday olmak konusunda." 

Program sonrası yapılan yorumlarda CHP'li Barış Yarkadaş'ın CHP ve Büyükerşen'in cansiperane savunma çabalarının CHP'deki İYİ Parti paniğini gözler önüne serdiği konuşuldu. 

İşte programdaki çok konuşulacak o diyaloglardan bazıları: 

Nebi Hatipoğlu: Kesinlikle Eskişehir'de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama bir sağ parti ile belli prensiplerde ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir. 

Barış Yarkadaş: Mesela siz büyükşehir belediye başkanı adayı oldunuz diyelim, Büyükerşen'in karşısında. Ve kazandınız. Türkiye'nin en başarılı belediye başkanlarından biri. 1 Nisan sabahı kalktığınızda şu duyguyla mı kalkacaksınız. "Harika bir iş yaptık, Büyükerşen'e kaybettirdik" Anlamıyorum gerçekten onun için soruyorum. 

Nebi Hatipoğlu: Öncelikle kariyer planlamamda büyükşehir başkan adaylığı yok. Daha önceden de yoktu. Yeni milletvekiliyim şu an için. Partimin genel başkanı bu konuda ısrarcı olursa ve partim bir görev adlederse, nereye aday olmamız gerekirse aday oluruz, ama benim belediye başkanlığı ile ilgili bir kariyer planlamam yok. Eskişehir'de birçok kişiyle görüşmeler yapıyorum. Hem büyükşehir adaylığı ile ilgili... Çünkü en iyi adayı bulup genel başkanıma götürmek için çalışıyorum. Hatta geçen bir oda başkanımla görüştük. Kendisi de istekli aday olmak konusunda.

Barış Yarkadaş: Hangisi? Ticaret Odası Başkanı mı?

Nebi Hatipoğlu: Yani onu söylemeyeyim, bir oda başkanı. Ben çalışmalarımı yapıyorum Eskişehir'de. 

Şunu da söyleyeyim. Biz Yılmaz Hocamın bugüne dek yaptıklarının hiçbirini yok saymıyoruz. Çünkü Eskişehir'i bir marka yaptı. Ama her liderde olduğu gibi zamana yenilme diye bir sorun var. Barış bey siz çok gençsiniz. Siz de 80 - 90 yaşlarına geldiğinizde... 

Barış Yarkadaş: Yılmaz Hoca dimdik ama... Gürkan'dan daha hızlı yürüyordu biz geldiğimizde. 

Nebi Hatipoğlu: Sana bununla ilgili bir laf söyleyeyim. Tüp bitmeye yakın harlı yanarmış. Yılmaz Hocam Eskişehir'i marka yaptı bir yere getirdi ama son 5 yıldır hiçbir şey yapılmadı. Çok büyük eksiklerimiz var. 

Barış Yarkadaş: Yapılmadı değil, ben bugün 4 saat çalıştım Eskişehir'e. 

Nebi Hatipoğlu: O sizin yorumunuz. Eskişehir'de son 5 yıldır ciddi sıkıntılar var. Yılmaz Hocam bundan sonra bayrak devrini genç bir Eskişehirliye yapıp Eskişehir'i bugün geldiği noktadan çok daha ileriye götürecek, Yılmaz Hocamın yaptıklarının üzerine yenilerini koyacak birini Eskişehir'de seçmek zorundayız. Hangi partiden olursa olsun, ama genç olsun, Eskişehir'i ileriye taşıyacak, daha yukarı taşıyacak birine ihtiyacımız var. 

Gürkan Hacır: Tüp bitmeye yakın harlı yanarmış dediniz, yaşına bir gönderme yaptınız ama, bu kadar seçim kazanmış ve başarılı olmuş böyle bir kişinin yaşı söz konusu edilebilir mi sizce. 

Nebi Hatipoğlu: Bence edilebilir. Çünkü zamana yenilme diye bir şey var. Ben işadamıyım ve siyasetçiyim. Şirketimde 90 yaşında bir genel müdür çalıştırmak istemem. Siz 90 yaşıan gelseniz... 

Barış Yarkadaş: 96 yaşında ABD'de anchorman vardı biliyor musunuz. Yaş üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. 

Nebi Hatipoğlu: Bu kimseyi rahatsız etmez. Çünkü herkes için kabul edilmiş enternasyonel bazı durumlar var. Bu durumları da siz ne derseniz deyin değiştiremeyiz. Ben milletvekiliyim. Atanmış biri değilim, seçilerek geldim. 

Barış Yarkadaş: Nasıl seçilmiş, siz de atandınız. Ön seçim mi oldu?

Nebi Hatipoğlu: Evet bizde oldu, CHP gibi değiliz ben ön seçimle geldim. Benim demek istediğim... Ben atanmış değilim, milletvekiliyim. Düşüncelerimizi rahata söylemek için dokunulmazlığımız da var. Ben düşüncelerimiz özgürce söylüyorum, karnımdan konuşmuyorum. 

Hakkı Kutlu'nun yazısı gerçek mi oluyor? Metin Güler İYİ Parti adayı mı?

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@