Eskişehir Büyükşehir'den ne kadar para aldılar? CHP'li Ünlüce açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde belediyenin düzenlediği konserlerde sahne alan Melek Mosso, Ceylan Ertem ve Bulutsuzluk Özlemi'ne ne kadar ücret aldığı gündeme gelmiş, AK Parti grubu konuyla ilgili soru önergesi vermişti. CHP'li Aydın Ünlüce konserlere harcanan miktarı açıkladı...

SİYASET 17.10.2022, 17:46 17.10.2022, 21:13
Eskişehir Büyükşehir'den ne kadar para aldılar? CHP'li Ünlüce açıkladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantısında AK Partili Mustafa Birsen, Eskişehir Büyükşehir'in düzenlediği konserlerde sanatçılara ödenene ücretlerle ilgili kamuoyunda şaibeler olduğunu belirterek, konuyla ilgili bilgilendirme istemişti. Yılmaz Büyükerşen, kendisinin de konuyla ilgili bilgisi olmadığını, araştırıp cevap vereceğini söylemişti.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün gerçekleşen toplantısına Yılmaz Büyükerşen mazeretli olarak katılmadı, CHP'li Aydın Ünlüce toplantıya başkanlık etti. 

Başkan vekili Aydın Ünlüce, önerge ile ilgili yetkili kişilerden bilgi alındığını belirterek, Melek Mosso, Ceylan Ertem ve Bulutsuz Özlemi konserlerinde sanatçılara ne kadar ücret ödendiğini açıkladı.

"Toplamda yaklaşık 950 bin lira"

Aydın Ünlüce, "Melek Mosso ile sadece sanatçı ücreti olarak 150 bin lira + KDV olarak anlaşılmıştır. Sahne ekipmanları, kulis ve ulaşım harcamaları gibi harcamalarla KDV'siz 540 bin lira, KDV ile 630 bin lira harcanmıştır. Ceylan Ertem konseri de 214 bin + 34 bin lira KDV'ye mal olmuş. Bulutsuzluk Özlemi'ne doğrudan temin yöntemiyle 74 bin lira verilmiştir. Toplamda yaklaşık 950 bin lira" dedi. 

"Diğer şehirlerde komiteler karar veriyor, bizde de öyle olmalı"

AK Partili Mustafa Birsen de, "Gayemiz Eskişehir Büyükşehir'ini korumak ve dedikodulara engel olmaktı. Biz de biliyoruz, sanatçı parası ve diğer giderlerin ayrı olacağını. Diğer şehirlerde böyle etkinlikler komitelerle yapılıyor genelde, araştırıyoruz. Ancak burada komite ile yapılmıyor anladığımız kadarıyla. Şaibeleri önlemek adına bir komite vasıtasıyla bu organizasyonların yapılmasını öneriyorum" dedi. 

Aydın Ünlüce de, bu önerinin iletileceğini ve değerlendirileceğini söyledi. 

Eskişehir Büyükşehir Meclisi itirazları görüştü... 111 itiraz 41 düzeltme - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@