banner163

Eskişehir Büyükşehir'in yeni tramvay ihalesi ne oldu? Murat Özcan gündeme taşıdı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan, uzun süredir akıbeti merak edilen yeni tramvaylar alımı ihalesini gündeme taşıyarak Yılmaz Büyükerşen'e "ihalenin iptal edilip edilmediğini" sordu. Büyükerşen ne dedi?

SİYASET 09.03.2023, 20:22 09.03.2023, 21:42
Eskişehir Büyükşehir'in yeni tramvay ihalesi ne oldu? Murat Özcan gündeme taşıdı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında gündem dışı söz alarak çeşitli konuları ve talepleri gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın sorduğu önemli konulardan biri de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran 2022'de yaptığı 15 adet yeni tramvay alımına ilişkin ihale oldu. 

"İhale iptal edildi mi, edilmedi mi? Yeni tramvaylar alınacak mı?"

İhalenin akıbetinin ve iptal edilip edilmediğinin kamuoyunda merak edildiğini söyleyen Murat Özcan, "İhalenin iptal edildiğine dair bilgiler geliyor bize. Bu konuda en üst makam olarak sizden bilgilendirme bekliyoruz. Tramvay ihalesi iptal edildi mi, edilmedi mi? İhalesi iptal edildiyse bir daha ihale yapmayı düşünüyor musunuz, düşünmüyor musunuz? Bize bazı bilgiler de geliyor bunların doğru olup olmadığını siz açıklayacaksınız. Tramvay alımı için alınan kredinin tramvay alımında kullanılmak istenmediği ve bu konuyla ilgili başka alımlarda kullanılmak istendiğine dair bilgiler ulaştı bize. Bu doğru mudur, değil midir? Eğer doğruysa biz iki yıldır neden tramvay alımı için hazırlıklar yaptık, ihalesini yaptık, tramvay için krediye başvurduk sayın başkanım. Bu alınacak tramvaylar mevcut hatlarda mı, yoksa yeni güzergahlarda mı kullanılacaktı, bunun bilgisini verirseniz seviniriz" dedi. 

Büyükerşen cevaplamadı, sonraya bıraktı 

Büyükerşen, "Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne gidecek yeni hatlar içindi" demekle yetinirken, ihalenin iptal olup olmadığı ile ilgili bir açıklama yapmadı. 

Özcan'ın yönelttiği sorularla ilgili Büyükerşen, daha sonra cevap vereceğini belirterek, "İsterseniz bir araa geliriz odamda, orada da detaylı sizlere anlatırım" derken, Özcan, "Kamuoyunun merak ettiği şeyleri size sordum başkanım, o nedenle kamuoyu önünde bilgi verirseniz seviniriz" dedi. 

Murat Özcan'ın tepkisini Büyükerşen de haklı buldu: "Haklısınız, gereği yapılacaktır"

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@