Murat Özcan'ın tepkisini Büyükerşen de haklı buldu: "Haklısınız, gereği yapılacaktır"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan, belediyenin Hukuk Müşavirliğinin AK Partili meclis üyelerine ve vatandaşlara yönelik akıl almaz uygulamasını gündeme taşıyıp Büyükerşen'e şikayet etti. Özcan'ın dediklerine yapılan uygulamanın yanlışlığına hak veren Büyükerşen, "Haklısınız. Dediklerinizin gereği yapılacaktır" dedi. 

SİYASET 09.03.2023, 19:55 09.03.2023, 21:44
Murat Özcan'ın tepkisini Büyükerşen de haklı buldu: "Haklısınız, gereği yapılacaktır"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin AK Partili meclis üyelerine ve vatandaşlara karşı yaptığı uygulamaya tepki gösterdi.

Özcan'dan Hukuk Müşavirliği'ne tepki... Büyükerşen "Haklısınız, gereği yapılacaktır" dedi 

Özcan, belediye ile mahkemeye gidilen konularda, belediyenin kazanma durumu olursa Hukuk Müşavirliği'nin meclis üyelerinden alınacaklar konusunda karar UYAP'a düşer düşmez, 15 dakika bile beklemeden, tebligat göndermeden icra takibi başlattığını söyledi ve bu durumu esefle karşıladıklarını belirtti. Büyükerşen de, Murat Özcan'ın tepkisini haklı bularak, "Haklısınız. Dediklerinizin gereği yapılacaktır" dedi. 

Özcan: Karar UYAP'a düşer düşmez icra takibi başlatılıyor, 15 dakika bile beklemiyor, böyle şey olmaz 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, yaptığı konuşmada "İnsanların hukuka gitmesi çok demokratik ve medeni bir durumdur. Sorunların hukuka havale edilmesi hiç kimsenin kınayacağı bir durum değildir. Takdir edersiniz ki, mecliste oluşan bazı kararların mahkemeye taşınması ile karşılaşabiliyoruz. Bazen sizin tarafınızdan, bazen de bizim tarafımızdan. Mahkemeler de karar veriyor lehimizde veya aleyhimizde. Fakat Hukuk Müşavirinizin çok büyük bir marifeti var, kendisiyle de tanışmak isterim. Belediyenin kazanmış olduğu herhangi bir dava UYAP'a düşer düşmez, bu konuyla ilgili alacaklarını 15 dakika bile geçirmeden icraya koyması durumu var. Biz de yarım saat, bir saat içinde bunları takip etmesi için bir arkadaş vazifelendirmek zorunda kalıyoruz. Çünkü hesaplarımıza bloke koyulması ve icra takibi yapılması gibi bir durumla karşılaşıyoruz. Acaba hukuk müşaviri kimse, bu arkadaşlar bir daha belediye ile mahkemeleşmeyin, yoksa sizi bu durumlara sokarız demek mi istemektedirler. Yoksa vazifelerine olan aşktan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Ama AK Parti grubunda belediye başkanları ve esnaf birçok meclsi üyemiz bulunmaktadır. Bir saat bile tanınsa zaten bu ödemeler yapılıyor. Hemen icra takibine verilmesini çok da anlamlı bulmuyoruz. Kaçacak değiliz. Buradayız. En kötü ihtimalle meclise geldiğimizde de bizlerde alabilirler sayın başkaım. Hukuk Müşavirinizi bir uyarırsanız. Sanki inadına yaparmış gibi, tarihimizde hiç karşılaşmadığımız bir durumla bizi karşı karşıya bırakmalarını esefle karşıladığımı belirtmek isterim" dedi. 

Büyükerşen: Haklısınız, gereği yapılacak

Büyükerşen'in "Tam anlayamadım, biraz daha açıklar mısınız" sözleri üzerine Murat Özcan, "Efendim, diyelim ki meclis üyesi veya vatandaş bir konuyu mahkemeye taşımış. Belediye veya biz kazanabiliyor. Belediye kazandığı zaman belediyenin avukatı olan arkadaş UYAP'a mahkeme kararı düşer düşmez bizi icraya veriyor, hemen veriyor. Bir tebilagata gerek görmeden... Biz Eskişehir'de tanınmış esnafız, hesaplarımıza 15 dakikalığına bile tedbir konulması bu yüzden bizleri derinden üzüyor" diye konuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, "Haklısınız. Bu dediğinizin gereği yapılacak" dedi. 

Murat Özcan'dan Eskişehir için çok kritik sorular ve uyarılar! - Detaylar için tıklayın 

Eskişehir Büyükşehir'in yeni tramvay ihalesi ne oldu? Murat Özcan gündeme taşıdı

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@