Fatih Dönmez: Eskişehir'de kira fiyatları belediyeler yüzünden artıyor!

AK Parti Eskişehir il teşkilatının bayramlaşma programında konuşan Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehir'deki konut sorunu ve kira fiyatlarının artışına değinerek, "Belediyeler yeni imar alanları açmıyor, yeterli konut yok. Kenti planlayanlar bunu yapmalı ki, konut sayısı artsın" dedi.

SİYASET 01.07.2023, 18:02 03.07.2023, 16:37
Fatih Dönmez: Eskişehir'de kira fiyatları belediyeler yüzünden artıyor!

AK Parti Eskişehir il teşkilatının bayramlaşma programında konuşan Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehirlilerin ve AK Parti teşkilatının Kurban Bayramı'nı kutlayarak, tüm vatandaşlar için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Yaptığı konuşmada Eskişehir'deki CHP'li belediyelere yönelik de eleştirilerde bulunan Fatih Dönmez, Eskişehir'de ulaşımla ilgili sıkıntıların yanı sıra, kira fiyatlarından da çok şikayet olduğunu belirterek, "Bunun nedeni Eskişehir'de yeterli sayıda konut olmaması. Belediyelerin yeni alanları imara açmaları lazım. Kenti planlayanlar bunu yapmalı ki konut sayısı artsın.Fırsatlar oluşsun. Talep arzdan fazla olunca kira ve satın almada enflasyon oluşuyor" dedi. 

"Eskişehir'e yeni toplu konut projeleri ile ilgili hazırlığımız var"

Fatih Dönmez, Eskişehir için özellikle OSB'deki fabrikalarda çalışan işçiler ve çalışanlara yönelik yeni toplu konut projeleri hazırlığında olduklarını ifade etti. 

"Sayın Bakanımızla konuştuk, çalışmalar hızlanacak"

Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile de görüşmelerde bulunduklarını kaydederek,  "Devam eden Alpu yolu ve Seyitgazi-Afyonkarahisar yolu...  Biliyorsunuz Seyitgazi yolu ihalesi de yapıldı. Şimdi sayın bakanımızdan rica ettik. O da ‘tamam’ dedi. Hızlandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Söz verdik, takip ediyoruz, edeceğiz” diye konuştu.

"Seçim zamanı gündeme getirmediler"

Eskişehir'de okullarda imamların derslere girdiği iddialarının gerçek dışı çıkmasına ilişkin de konuşan Fatih Dönmez, "Geçtiğimiz günlerde Eskişehir kamuoyunda gereksiz bir konu tartışmaya açıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz zaman zaman çocuklarımızın, evlatlarımızın daha iyi yetişmesi için bazı kurumlarla işbirliği protokolleri yapar. 2018’den bu yana bu protokoller yürürlükte. Nitekim bugüne kadar birçok kurumla benzer protokoller yapıldı. Bir protokol de Diyanet İşleri Başkanlığı Eskişehir Müftülüğü ile yapılmış. Birileri bunu diline doladı. Dedi ki ‘biz mahkemeye taşıyacağız’ Seçim zamanı bu protokoller onların gündeminde hiç yoktu. Niye? Bunlar masadan birilerini kaldırtmamak için bu ve benzeri konuları hiç gündeme getirmediler. Ama seçim bitti, dediler ki ‘bu laikliğe aykırı.’ Onların laiklik anlayışı 28 Şubat sürecinde duvara tosladı. Artık o günler geriye gelmeyecek” dedi.

AYŞEN GÜRCAN: BİRLİK İÇİNDE OLURSAK ESKİŞEHİR'DE BÜYÜKŞEHİR VE TÜM İLÇELERİ KAZANIRIZ - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@