İşte bunlar hep şov! Özel Kalem var, darp var

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadın muhtarı darp etmekten iki ayrı mahkemede iki ayrı ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'u halen görevinde tutmaya devam ediyor... Ama bir yandan da Kadınlar Günü'nde şov yapmaya çalışıyor!

SİYASET 07.03.2021, 14:54 07.03.2021, 15:16
İşte bunlar hep şov! Özel Kalem var, darp var

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadın muhtarı darp etmekten iki ayrı mahkemede ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'u halen görevinde tutmaya devam ediyor.

Kırmızıtoprak Mahallesi eski muhtarı Hidayet Elbir'i bir etkinlikte darp etmekten yargılanan Şenol Durur, geçtiğimiz günlerde Hidayet Elbir'in açtığı tazminat davasında da, kadın muhtarı darp etmekten bir ceza daha almış ve 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Bu duruma tepkiler devam ederken, kadına şiddet uyguladığı mahkeme kararıyla tespit edilmiş Özel Kalem Müdürü'nün halen görevinde tutulmasına tepkiler devam ediyor... 

Özel Kalem Müdürü kadın muhtarı darp etmekten iki ayrı ceza aldı, ama halen görevde!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, kadın muhtarı dövmekten ceza almış bir Özel Kalem Müdürü ile çalışmaya devam etmesine rağmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamalar ise bu kadarına da pes dedirtti, tepkileri artırdı... 

Kazım Kurt: Cezalar yeterli değil 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart'ta birçok belediyenin ilan ettiği gibi belediyenin kadın çalışanlarının izinli sayılacağını duyururken, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kadın emeğinin günü. Ne yazık ki toplumumuzda kadının emeği görünmüyor. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Alınmayan önlemler, yeterli olmayan cezalar nedeniyle şiddet, tecavüz, taciz artarak devam ediyor. Bu tabloyu kabul edemiyoruz. Kadın arkadaşlarımız için bir şeyler yapmak istedik ve 8 Mart’ı onlar için tatil ilan ettik. Kadın arkadaşlarımız da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm bu sorunların aşılmasında bir kutlama değil, mücadele günü olduğunu unutmasınlar. 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarına eşit haklar ve özgürlükler getirmesi dileğiyle” diye konuştu.

Kazım Kurt, sosyal medya hesabından da bazı paylaşımlarda bulunurken, vatandaşlardan da Özel Kalem Müdürü'nün kadın muhtarı darp etmekten ceza aldığını hatırlatan mesajlar gelmeye başladı. 

Görevde tutmakta neden diretiyor?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Partili meclis üyesi Özlem Yalçın, Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un kadın muhtarı darp etmekten ceza almasına rağmen neden görevine devam ettiğini bir kez daha sormuştu. Kazım Kurt, iki ayrı mahkemenin Şenol Durur hakkında darp ettiği yönünde ceza kararı almış olmasına rağmen, halen kesinleşmiş mahkeme kararı olmadığını savunmuştu. Kazım Kurt'un şimdi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki açıklamasında cezaların yetersiz olduğunu söylemesi ve kadın haklarını savunduğunu ileri sürmesi de dikkat çekti. 

Odunpazarı Belediyesi, Belediye Başkanı Kazım Kurt'un daha önceki Kadınlar Günü kutlamalarından arşiv fotoğraflarını da sosyal medyada paylaştı. 

Kadın muhtarı dövdüğü için şimdi de tazminat ödeyecek... Okumak için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@