Murat Özcan Büyükşehir Meclisi'nde öğretmenler ve öğrenciler için haykırdı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde vatandaşların talep ve sorunlarını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, ilçelerdeki öğretmenler ve öğrencilerin ulaşım sorunu için de serzenişte bulundu, taleplerin gündeme alınmasını istedi.

SİYASET 15.09.2023, 21:25 15.09.2023, 22:07
Murat Özcan Büyükşehir Meclisi'nde öğretmenler ve öğrenciler için haykırdı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde vatandaşların talep ve sorunlarını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, ilçelerdeki öğretmenler ve öğrencilerin ulaşım sorunu için de büyük bir serzenişte bulundu. 

"Günyüzü'ne, Sivrihisar'a gidin de bir görün... Siz sınıfta kaldınız"

2024 yılı yatırım programının da görüşüldüğü toplantıda konuşan Murat Özcan, "Vatandaşlarımız soruyorlar. Alpu'dan Kırka'ya giderken görüyor musunuz çift şerit yol nasıl teke düştü diye burada dünya kadar eleştiri duyduk. Türkiye'de 80 yılda yapılmış yolları 20 yılda yapan AK Parti hükümetine söylendi bu sözler. Eyvallah o yolu da yaparız ama Günyüzü'nün köylerine gidin. Polatlı'ya sınır 3 köyü vardır. Herkesi gitmeye davet ediyorum. Yeşilkaya köyü şunu soruyor. Niçin bu yol 8 yıldır bitmiyor da, benden sonra Polatlı'ya bağlanan yol, hatta Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu yol asfaltlıdır. Bizi Polatlı'ya bağlayın diye yalvarıyor Günyüzü'nün sınır köyleri. Aynı zamanda Sivrihisar'ın Ertuğrul Köyü'ne de lütfen gidin. Gidin de, ondan sonra başlayan Çeltik yolunun Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından nasıl Konya asfaltı gibi yapıldığını görün. Siz yol yapımları ile ilgili, köylere yatırımla ilgili maalesef bu zamana kadar sınıfta kaldınız, şimdi de sınıfta kalıyorsunuz" dedi. 

"Ulaşımla ilgili dünya kadar şikayet var. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ilçelere servis tutmak zorunda kalıyor... Bu talepleri gündeme alın"

Murat Özcan ayrıca, "Aynı zamanda ulaşımla ilgili dünya kadar şikayet var. Arkadaşlar okullar başladı okullar. İlçelerimizde öğretmenler kendilerine servis bulmak zorunda kalıyor. Saatlerinizi öğretmenlere ve öğrencilere göre ayarlamıyorsunuz. Dolayısıyla ilçelerde özellikle öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz servis tutmak zorunda kalıyor. Bir de şunu söylüyorlar. Hep ilçe garajına göndermek zorunda kalıyorsunuz, aynı zamanda bir araç daha tutup okul ve evlerine gitmek zorunda kalıyor bu insanlar. Dünya kadar talep var. Bunlar öğretmen ve öğrenci. Lütfen bu talepleri gündeme alın. Çok zor durumda arkadaşlar. Sizin belediye otobüsleriniz ilçeden geliyor. Şehrin merkezine giriyor. Ama ilçelerden gelen araçlar şehrin merkezine gitmediği için vatandaşlar işlerine zamanında yetişememektedir" dedi. 

"Tüm köylülerimiz izah bekliyor... Neye göre tek ücret, çift ücret alınıyor?"

Özcan, "Ayrıca otobüslerinizde köyüne göre tek basmak çift basmak nasıl oluyor, tüm köylüler izah bekliyor. Biz de size soruyoruz. Örnek mi? Kuyucak, Musalar, Avdan istikametinde giden otobüsünüze sorar mısınız? Niçin sadece ortada duran Kuyucak için çift ücret alıyorsunuz da diğerleri tek ödüyor. 
Bunları sormak için söz alıyoruz. Ama gündem dışı oluyor. Ama şunu iyi bilin, bunları size aktaracağız ki, çözüm üretmek zorundasınız" diye konuştu. 

İbrahim Akar'dan Murat Özcan'a teşekkür

İlçelerdeki öğretmenlerin ve öğrencilerin yaşadıkları ulaşım sorunları ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar da bir basın açıklaması yapmış, Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda çözüm bulmasını istemişti. Meclis toplantısı sonrasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Murat Özcan'a teşekkür eden İbrahim Akar, ulaşım sorununu dile getirdiği için tüm kamu çalışanları adına teşekkür ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den bu konuda adım atmasını bekledilerini ifade etti. 

Murat Özcan, Büyükerşen'e hem demokrasiyi hem yatırımı tane tane anlattı! Detaylar için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@