Murat Özcan, Büyükerşen'e hem demokrasiyi hem yatırımı tane tane anlattı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin önceki toplantısında Büyükerşen, Murat Özcan'a sadece 3 dakika süre verip konuşturmamak için elinden geleni yapmıştı. Murat Özcan bugünkü toplantıda hem demokrasiyi hem de yatırımı tane tane anlattı...

SİYASET 15.09.2023, 21:42 15.09.2023, 21:58
Murat Özcan, Büyükerşen'e hem demokrasiyi hem yatırımı tane tane anlattı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu akşamki toplantısında 2024 yılı yatırım programı ve çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Çeşitli konularda tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yoktu ama AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan bütün konuşmasını ona hitaben yaptı. 

Önceki meclis toplantısında Büyükerşen'in sadece 3 dakika süre vermeye kalkarak adeta konuşması için elinden geleni yaptığı Murat Özcan, konuşmasında hem demokrasi hem de yatırımı tane tane anlattı. 

"Bir mecliste muhalefet varsa onun adına demokrasi denir"

Murat Özcan konuşmasında, "Asıl konuları konuşacağımız meclis birinci meclis toplantısıydı, ama muhalefet susturulmaya çalışıldığı için konuşamadık. Bir mecliste muhalefet varsa onun adına demokrasi denir. Yoksa demokrasi denmez. Seçime kadar devam edeceğini düşündüğümüz bu tutumun grubunuz tarafından düzeltilmesini, hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz" dedi.

"Burası Komünist Halk Cumhuriyet'nin Changzhou şehrinin meclisi değil... Burası diktatör tarafından yönetilen Suriye Cumhuriyeti'nin Şam Belediye Meclisi de değil..."

Özcan, "Burası Komünist Halk Cumhuriyet'nin Changzhou şehrinin meclisi değildir. Değerli arkadaşlar burası diktatör tarafından yönetilen Suriye Cumhuriyeti'nin Şam Belediye Meclisi de değildir. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'dir" diye konuştu.

"Halkımızdan gelen talepleri size iletmekle mükellefiz, biz bunun için seçildik... Muhalefetin sesini kesmeye kimse kalkmasın"

Özcan, "Burada muhalefet elinden geldiği kadar halkımızdan gelen talepleri size iletmekle mükelleftir. Biz bunu için seçildik. Gündem dışı konuşma da gündemdeki her konuyu konuşmak anlamına gelmez. Gündem dışı konuşmada gündemle alakalı kısımlar ve bir de vatandaşın belediyeye iletilmesi gereken talepleri içerir. Bu zamana kadar ben ve arkadaşlarım gündem dışı konuşmalarda Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren konuların dışında herhangi bir konuyu gündeme taşımış değiliz. Bunun için seçildik. Muhalefetin sesini kesmeye kimse kalkmasın" dedi. 

"Yatırım raporunu konuşacağız, ama konuşucak çok da bir şey yok aslında"

Murat Özcan, "Yatırım raporunu konuşacağız. Ama konuşacak bir şey de yok aslında. Sayın Orhan Durmuş nezaketinden bir konuşma hazırlamış ama o konuşmayı bu 12 sayfalık yatırım raporu içinden nasıl çıkarmış ben de hayretler içerisindeyim.  Sayın Mustafa Birsen'in konuşmalarına zaten klasik olarak alışığız. Verilen soruların hiçbirine cevap vermeden sadece yorumsal bir şekilde demagoji yapmanın, bu meclislerde verilen sorulara cevap verilmedikçe kabulünü ancak öngörürüz. Yoksa o konuşmalara karşı biz de buradan 'Ah dünya yalan dünya, dünyanın dörtte biri kara, dörtte üçü su' gibi cümleler kurabiliriz. Asıl konuşmamız gereken yatırım programını konuşmaktır" dedi. 

"Nüfusu 1 milyona dayanmış Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programı 12 sayfa... 'Bu zamana kadar yatırım yaparak kazanmadık ki, bundan sonra yapalım' diyen bir yatırım programı"

Özcan, "Bu Odunpazarı Belediyesi'nin programıdır. 1,3 milyar bütçesi olan, 415 bin nüfusu olan, 45 sayfalık bir yatırım programıdır. Bu da 1 milyon nüfusa dayanmış Büyükşehir Belediyesi'nin 12 sayfalık yatırım programıdır. Doğal olarak Büyükşehir Belediyesi zaten şunu söylemiş oluyor. 'Bu zamana kadar yatırım yaparak kazanmadık ki, bundan sonra yatırım yapalım. Ceketimizi koysak kazanırız' diyen bir yatırım programıdır. Ama gerçek olan bir şey var ki. Önümüzdeki yıl seçim var. Ve seçilen herhangi bir belediye başkanı bu yatırım programını zaten revize etmek zorundadır" dedi.

"Özel İdare'den ve Köy Hizmetleri'nden aldıklarınızı raporlaştıracaktım ama, köylere bir hizmet de yok burada"

Özcan, "Konuşacağım çok konu var ama halka söz verdiğim bazı konuları özellikle sizlere iletmek istiyorum. Köy yollarından bahsedildi. Şimdi ben Özel İdareleri kapatıldığında, bütçesinin nasıl verildiğini, yüzde 82 merkez idare gelirlerinin neden verildiğini, Özel İdare ve Köy Hizmetleri'nden nasıl mallar alındığını, Köy Tüzel Kişilikleri'nden hangi tarlaların geldiğini, yüzde 95'i alt yapısı, suyu yapılmış köylerden nasıl rant elde edildiğine dair bir rapor hazırlayacaktım ama... Ama şimdi gördüğüm kadarıyla köylere bir hizmet yok. Köylere önem veren bir politika burada da yok" diye ekledi. 

Murat Özcan Büyükşehir Meclisi'nde öğretmenler ve öğrenciler için haykırdı! Detaylar için tıklayın...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@