Murat Özcan'dan çarpıcı açıklamalar! Kazım Kurt'un asıl amacı Odunpazarı'na yeni okullar yapılmasını engellemek mi?

Odunpazarı Belediye Meclisi'ndeki tartışmalar sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan Odunpazarı'nda eski okulların yerine yapılması planlanan yeni okullarla ilgili de çarpıcı açıklamalar geldi... Kazım Kurt Odunpazarı'nda yeni okullar yapılmasını engellemeye mi çalışıyor?

SİYASET 01.09.2023, 22:34 01.09.2023, 22:53
Murat Özcan'dan çarpıcı açıklamalar! Kazım Kurt'un asıl amacı Odunpazarı'na yeni okullar yapılmasını engellemek mi?

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi yine tartışmalı geçerken, AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan çarpıcı açıklama ve tespitlerde bulundu. 

"Yaptığımız paylaşımlar sizleri rahatsız etmiş anlaşılan, rahatsız etmeye devam edeceğiz, yapıcı muhalefet yapacağız"

Murat Özcan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'li meclis üyelerinin sözlerine yanıt verirken, "Yaklaşık 45 gündür sizin belediye hizmetlerinizle ilgili yaptığımız bazı paylaşımlar sizi ve CHP'li bazı arkadaşlarımızı rahatsız etmiş anlaşılan. Bu vermiş olduğumuz rahatsızlıktan vazgeçecek değiliz, rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Eleştiri hakkımızı kullanıyoruz ve yapıcı muhalefet yapmaya devam ediyoruz. Birçok kurumla yaşadığınız sorunlara, her ne kadar sayın başkan 'siz kimsiniz' dese de, biz yine halkımızın verdiği özgüvenle elimizden geldiğince bu sorunlara paydaş olmaya da çalışıyoruz" dedi. 

"Engelleniyoruz ve bahaneler üzerinden çok güzel siyaset yapıyorsunuz, tebrik ederim, biz yapamayız"

Murat Özcan, CHP'lilerin engellenme söylemleri ile dalga da geçerek, ""Engelleniyoruz" diyip duruyorsunuz yine. Bu konuda bir kitap yazılacaksa olsa, bunun kitabını yazarsınız desem yalan olmaz. Engelleniyoruz üzerinden ve bahaneler üzerinden çok güzel siyaset yapıyorsunuz, sizi tebrik ederim. Biz bunu yapabilir miyiz? Yapabileceğimizi zannetmiyorum. Ama maalesef bu algıyı yönetmekle ilgili çok maarifsiniz" diğye konuştu. 

"Halkımıza '5 sene nasıl engellendiğimiz anlatmak için yine oy istiyoruz' mu diyeceksiniz"

Murat Özcan, "Daha önce söylemiştim, genel seçim gelecek ve sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanacak... Allah'şükür kazandı. Ve ondan sonra da yerel yönetim seçimleri gelecek. Siz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğu, Cumhur İttifakı'nın seçimi kazandığı bir ülkede seçime giderken halkımıza yine şunu mu söyleyeceksiniz... "Ey halkım bize oy verin, 5 sene size ne kadar engellendiğimizi anlatmak için oy istiyoruz sizden" mi diyeceksiniz. Ki öyle anlaşılıyor. "Yer istedik vermediler" diyorsunuz. Ne güzel! Öyle deyince sanki bu yer bir işe yaramıyor, boşta duruyor ve biz de CHP'li bir belediyeye vermiyoruz gibi anlaşılıyor. Şunu iyi tespit etmek gerekiyor. CHP'li belediyelerin ellerinde gayrimenkuller var. Bu gayrimenkullerin kanundan doğan hakları olan kiralama ve satma yetkilerini kullanabilirler ama gördüğüm kadarıyla 2014'ten beri yüzlerce mülkü satmakla meşguliyetiniz var. Bir hizmet yapmak için devletten mülk isteyeceğiz, vermediler diye engellendik diyeceğiz, hatta hizmeti de yapmamış olacağız, halkımıza da êngellendiğim için yapamıyorum diyeceğiz... Ne güzel bir kolaycılık! O yüzden de 4 yıldan beri yaptığımız eleştirilerin başında da geliyor bu. Yapmadığınız hizmetler için bu bahaneleri kullanacağınızı da çok iyi biliyoruz. Ama halkımıza bunları tek tek anlatacağız" dedi. 

"Asıl engellenmek nasıl olur, ben size söyleyeyim... Mamuca'da 2 bin 200 konut daha yapılmasını engellediniz, halkı cezalandırdınız"

Murat Özcan, "Asıl engellenmek nasıl olur diye bir röportaj yapmıştık. O konuda da Büyükşehir Belediyesi bir basın toplantısı ile cevap vermeye kalktılar. O konuyu Büyükşehir Meclisi'ne saklayalım, çarpıcı açıklamalarımız olacak. Ama asıl engellenmek nasıl olur ben size söyleyeyim. Mamuca'da 5 bin 500 konut yapacağınız yerde sosyal konut yapacak vatandaşlarımıza 2 bin 200 konutun eksik yapılmasına neden olmayı ne ile izah edeceksiniz. Bunu AK Parti seçimde koz olarak kullanmasın diye 2 bin 200 konut yapılmasın, 3 bin 300 konut yapılsın diyorsunuz. Ama bizi değil halkı cezalandırdınız" dedi. 

"Okullar olunca bedelsiz arsa veremem diyorsunuz, ama devlet arsasını neden bedelsiz vermiyor diye eleştiriyorsunuz"

Murat Özcan ayrıca, "Okullarımızı yapacağız. Eski okullar yıkılıp yenileri yapılıyor. En çok karşılaştığımız engel ise nedir. Belediyelerin arsalardaki hisseleri. Bunu söylediğimiz zaman da sayın başkan doğal olarak ben belediye başkanıyım, bedelsiz veremem diyorsunuz. Ama çok rahat bir şekilde devletin herhangi bir arsasını neden bize bedelsiz vermiyorsunuz diye çok rahat eleştirebiliyorsunuz" diye ekledi. 

"Okul yapılacak yere bir bakıyoruz, imarda park yapılmış... Herkes bu okulların yapılmasını sağlamak için elinden geleni yapacak. Yapmazsanız nasıl engelleme yaptığınızı halkımıza anlatacağız"


Murat Özcan, "Diğer tarafta 1/5 binlik revizyon imar planları içinde bir parkın istimlakını yıllardır becerememişsiniz. Bunun yarısını imara verelim, istimlaktan kurtulalım gibi bi yöntem tercih ediyorsunuz. Tam da bunun olduğu bir dönemde devletin üzerinde mülk olan arazilerini yıkılıp yeniden yapılacağını anladığınız yerlere bir bakıyoruz ki, buraları imarda park alanı olarak gösterilmiş. Yani devletin 40 yıllık okulunu yıkacağız, yerine yeniden bir okul yapacağız. Bir bakıyoruz ki yerine park imarı yapılmış. Kurumlarla görüşülerek mi yapılmış. Bilakis oradaki resmi kurumların arsalarına kendi imar planlarınızı empoze etmiş durumdasınız. Ama bunları tespit edip yarın bu meclise getireceğiz. Herkes bu okulların yeniden yapılmasını sağlamak için elinden geleni yapacak. Yok yapılmazsa biz bunların nasıl engelleme olduğunu halkımıza anlatacağız" dedi. 

Murat Özcan'ın bu açıklamaları Milli Eğitim Müdürlüğü ile de sürekli sorunlar yaşaması ile gündeme gelen Odunpazarı Belediyesi'nin yeni okulların yapılacağı arazilerde sorun olup olmadığını gündeme getirirken, Odunpazarı Belediyesi'nden ötürü yeni okulların yapılmasında sıkıntı yaşanması endişelerini de gündeme taşıdı... 

Murat Özcan Kazım Kurt'u yine fena yakaladı! "Köylüler yerine CHP'li yoldaşınıza verdiniz de belediyeden para mı kazanıyor"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@